مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسل، ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L. )

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 103

چکیده

 در این پژوهش که باهدف بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم رقم دابل انجام گرفت, تیمارهای موردآزمایش شامل آب مقطر به عنوان تیمار شاهد, اتانول 3درصد, ساکارز 5 درصد, اسانس آویشن باغی در سه سطح 50, 75 و 100 میلی گرم در لیتر, اسل در سه سطح 25, 50 و 75 میلی گرم در لیتر و برای شماری از شاخه های گل نیز تیمار ضربانی با ساکارز 5درصد در 24 ساعت اول و قرار دادن شاخه-های گل تیمارشده با ساکارز در سه غلظت یادشده ی اسانس آویشن باغی و اسل, در 24 ساعت دوم بودند. نتایج مقایسه ی میانگین ها نشان داد تیمار گل-ها با غلظت های 25, 50 و 75 میلی گرم در لیتر اسل, بیشترین تأثیر را در به تأخیر انداختن پیری گل ها به ترتیب به مدت 33/7, 67/6 و 67/5 روز داشتند. در غلظت های 75, 100 و 50 میلی گرم در لیتر اسانس آویشن باغی نیز ماندگاری به ترتیب 33/4, 67/3 و 33/3 روز افزایش یافت. در این تیمارها وزن تر نسبی, جذب آب, میزان مواد جامد محلول, پروتئین و سبزینه (کلروفیل) نسبت به دیگر تیمارها بیشتر بود. میزان پراکسیداسیون لیپیدها و فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در طی دوره ی پس از برداشت در گل های تیمارشده با غلظت های 25, 50 و 75 میلی گرم در لیتر اسل و غلظت های 75, 100 و 50 میلی گرم در لیتر اسانس آویشن باغی نسبت به دیگر تیمارها کمتر بود. اسل و اسانس آویشن باغی به همراه ساکارز نیز سبب افزایش ماندگاری گل های شاخه بریدنی مریم رقم دابل شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برجی، نفیسه، حسن پوراصیل، معظم، و صبوری، عاطفه. (1395). تأثیر اسل, ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(1 )، 93-103. SID. https://sid.ir/paper/148221/fa

    Vancouver: کپی

    برجی نفیسه، حسن پوراصیل معظم، صبوری عاطفه. تأثیر اسل, ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(1 ):93-103. Available from: https://sid.ir/paper/148221/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه برجی، معظم حسن پوراصیل، و عاطفه صبوری، “تأثیر اسل, ساکارز و اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل شاخه بریدنی مریم (Polianthes tuberosa L. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 1 ، pp. 93–103، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148221/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button