مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

866
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات قندها، نشاسته، پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L)

صفحات

 صفحه شروع 375 | صفحه پایان 382

چکیده

 دوره رکود در درختان میوه خزان کننده که در ماه های سرد سال اتفاق می افتد و فاکتورهای موثر بر آن تاکنون به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است. شناخت رکود و تغییرات متابولیکی درگیر در آن ما را در انتخاب گونه ها و ارقام مناسب به تنش های محیطی کمک خواهد نمود. در این تحقیق تغییرات ترکیبات قندی, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در دوره رکود از ابتدای پاییز تا اواخر اسفند در جوانه های 6 رقم زردآلوی پیش رس طبس و نوری پیش رس (زودرس), کتابی و شاهرودی (میان رس), شاهرود 51 و شاهرود 29 (دیررس) در سال 1387-1388 در ناحیه گلمکان استان خراسان رضوی بررسی شد. نمونه برداری از جوانه های زایشی و رویشی از پانزدهم مهر ماه تا پانزدهم اسفند به فاصله زمانی سی روز یکبار از ارقام مورد مطالعه صورت گرفت. در بین ارقام مورد آزمایش بیشترین مقدار قند محلول (34.36 میلی گرم) در جوانه های رویشی رقم شاهرود 51 مشاهده شد که با سایر ارقام تفاوت آماری معنی داری نشان داده است. در جوانه های رویشی و زایشی پیش رس طبس بیشترین و رقم شاهرود 51 کمترین مقدار آب میان بافتی دیده شد که تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند, همچنین جوانه های رویشی رقم شاهرود 51 بیشترین پرولین را داشت که با سایر ارقام تفاوت معنی دار بود. بین دو نوع جوانه زایشی و رویشی در ترکیبات اندازه گیری شده و در ارقام زردآلو تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبود. در ماه های مورد آزمایش بالاترین مقدار قند محلول در دی ماه و بیشترین میزان پرولین در 3 ماه فصل زمستان دیده شد بیشترین نشاسته در مهر ماه همچنین کمترین مقدار آب میان بافتی در سردترین ماه سال (دی ماه) مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی، بهرام، تفضلی بندری، عنایت اله، راحمی، مجید، خلدبرین، بهمن، و گنجی مقدم، ابراهیم. (1389). تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(4)، 375-382. SID. https://sid.ir/paper/148261/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی بهرام، تفضلی بندری عنایت اله، راحمی مجید، خلدبرین بهمن، گنجی مقدم ابراهیم. تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(4):375-382. Available from: https://sid.ir/paper/148261/fa

    IEEE: کپی

    بهرام عابدی، عنایت اله تفضلی بندری، مجید راحمی، بهمن خلدبرین، و ابراهیم گنجی مقدم، “تغییرات قندها, نشاسته, پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (.Prunus armeniaca L)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 4، pp. 375–382، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button