مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

613
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی، تمایز و ثبت رقم های انگور بومی و تجاری ایران

صفحات

 صفحه شروع 581 | صفحه پایان 594

چکیده

 حفاظت و جلوگیری از خروج غیرقانونی ذخایر ژنتیکی (ژرم پلاسم) انگور به عنوان مهم ترین سرمایه های کشور, نیازمند شناسه دار کردن رقم های تجاری و بومی و ثبت آن ها در مراکز بین المللی است. این پروژه برای تمایز و ارزیابی مهم ترین رقم های تجاری انگور ایران (فخری, پیکانی کاشمر, خوشناو, ریش بابای سفید و قرمز, بیدانه ی سفید و قرمز, شاهرودی, شصت عروس, یاقوتی, عسکری و میش پستان) بر پایه ی صفت های ریخت شناختی (مورفولوژیک) یا ساختار ظاهری و فیزیولوژیک با هدف ثبت آن ها در مرکز بین المللی حفاظت از رقم های گیاهی (UPOV) در استان های قزوین و آذربایجان غربی انجام شد. صفت های رویشی و زایشی بنا بر دستورکار آزمون های تمایز, یکنواختی و پایداری (DUS) طی دو سال در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد صفت های کمی یا کیفی به تنهایی قادر به تمایز رقم های انگور موردبررسی از یکدیگر نیستند. لیکن استفاده از ترکیب برخی از ویژگی های کمی و کیفی به عنوان صفت های کلیدی, کارایی کامل دارد. به طوری که با کاربرد امتیازهای یازده صفت شامل شمار پیچک های متوالی, شکل پهنک برگ کامل, مقطع عرضی برگ کامل, شمار پارپهنک (lobe), شکل دندانه, زمان آغاز رسیدن حبه, اندازه, شکل و رنگ پوست حبه, میزان آنتوسیانین گوشت و تشکیل دانه, به عنوان یک "گیاه کد" و یا بروز چهار صفت شامل رنگ میوه, تشکیل دانه, طول پیچک و مقطع عرضی برگ کامل, رقم ها به طور دقیق از همدیگر متمایز شدند. بنابراین ثبت صفت های ظاهری, راهکاری ساده و مناسب برای جداسازی رقم های انگور است و جز در موارد خاص, نیاز به انگشت نگاری ژنتیکی نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجاتیان، محمدعلی، و دولتی بانه، حامد. (1395). شناسایی, تمایز و ثبت رقم های انگور بومی و تجاری ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(3 )، 581-594. SID. https://sid.ir/paper/148271/fa

    Vancouver: کپی

    نجاتیان محمدعلی، دولتی بانه حامد. شناسایی, تمایز و ثبت رقم های انگور بومی و تجاری ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(3 ):581-594. Available from: https://sid.ir/paper/148271/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی نجاتیان، و حامد دولتی بانه، “شناسایی, تمایز و ثبت رقم های انگور بومی و تجاری ایران،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 3 ، pp. 581–594، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button