مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

500
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

522
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر میزان آلفا-توکوفرول و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در گلابی رقم لوئیزبون

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 292

چکیده

پاداکسنده (آنتی اکسیدان) ها, سامانه های ضداکسایشی گیاهان عالی به شمار می آیند و تحریک تولید یا کاربرد مصنوعی آن ها می تواند در غلبه بر تنش ها مؤثر واقع شود. این ترکیب ها شامل انواع آنزیمی و غیر آنزیمی مانند ویتامین ها, رنگریزه ها و غیره هستند. در این پژوهش, تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر تحریک یا جلوگیری از تولید پاداکسنده-های مختلف در برگ گلابی بررسی شد. آزمایش در شرایط اقلیمی استان قزوین در قالب طرح بلوک کامل تصادفی روی درختان گلابی رقم لوئیزبون انجام شد. صفات مورد بررسی در این پژوهش شامل پاداکسنده های آلفا-توکوفرول, کاروتنوئید و سبزینه ی (کلروفیل) a, سبزینه ی b و سبزینه ی کل بود. نتایج نشان داد, اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته تأثیر معنی-داری بر میزان پاداکسنده ی آلفا-توکوفرول, سبزینه و کاروتنوئید داشتند. به طوری که دامنه ی تغییرپذیری بین تیمارهای مختلف در مورد رنگریزه ی سبزینه بین 03/1 تا 27/6 و کاروتنوئید بین 06/0 تا 985/1 میلی گرم بر گرم و آلفا-توکوفرول بین 03/0 تا 30/2 قسمت در میلیون (PPM) متغیر بود. مقایسه ی میانگین ها نشان داد, تیمار همزمان اسید سالیسیلیک با غلظت 5/0 و سولفات منیزیم کلاته با غلظت 7/0 گرم در لیتر بیشترین میزان پاداکسنده ی آلفا-توکوفرول را به خود اختصاص داد که از نقش مثبت تیمار یادشده در تحریک تولید این پاداکسنده حکایت می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عادل، مه جبین، امیری، محمداسماعیل، نجاتیان، محمدعلی، و عادل، مریم. (1396). تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر میزان آلفا-توکوفرول و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در گلابی رقم لوئیزبون. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 285-292. SID. https://sid.ir/paper/148296/fa

    Vancouver: کپی

    عادل مه جبین، امیری محمداسماعیل، نجاتیان محمدعلی، عادل مریم. تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر میزان آلفا-توکوفرول و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در گلابی رقم لوئیزبون. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):285-292. Available from: https://sid.ir/paper/148296/fa

    IEEE: کپی

    مه جبین عادل، محمداسماعیل امیری، محمدعلی نجاتیان، و مریم عادل، “تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر میزان آلفا-توکوفرول و برخی ویژگی های فیزیولوژیکی در گلابی رقم لوئیزبون،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 285–292، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148296/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button