مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرپذیری ترکیب های فلاونوئیدی در بافت برگ و میوه ی در برخی از ژنوتیپ های درخت به (Cydonia oblonga Mill. ) متعلق به مناطق شمال ایران

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 337

چکیده

 درخت به از درختان میوه ای است که خواص دارویی چندی, از جمله محتوای بالای مواد پاداکسنده (آنتی اکسیدانی) مانند فنل ها و فلاونوئیدها برای آن بیان شده است. بنابراین, با توجه به طیف گسترده ی اهمیت فلاونوئیدها از نظر فیزیولوژیکی و دارویی, این پژوهش با هدف بررسی محتوای و روند تغییر فلاونوئید کل در بافت برگ و میوه ی ژنوتیپ های به نیمه ی شمالی کشور و مقایسه ی آن با رقم تجاری به اصفهان انجام شد. به این منظور, 24 ژنوتیپ گردآوری شده از این مناطق, شامل ژنوتیپ های اردبیل 1 تا اردبیل 7, به آمرودی, به سیبی و به گیوی کوثر از استان اردبیل, ژنوتیپ های AS1, ASM1, ASM2, ASM3, ASP1 و ASP2 از استان گیلان, ژنوتیپ های LA1 و LA3 از استان تهران و ژنوتیپ های M1, M2, M3, M8 و M9 از استان خراسان ارزیابی شدند. نتایج بیانگر وجود اختلاف معنا دار در میزان فلاونوئید کل در برگ و میوه ی ژنوتیپ های مختلف بود, به صورتی که ژنوتیپ M3 و LA1 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان فلاونوئید کل را در برگ های خود با 9/21 و 1/3 میلی گرم کوئرستین بر گرم در مقایسه با رقم شاهد اصفهان با میزان 4/13 میلی گرم کوئرستین بر گرم داشتند. همچنین نتایج ارزیابی میوه ها نشانگر بالاترین میزان فلاونوئید کل به میزان 2/6 میلی گرم کوئرستین بر گرم در رقم شاهد بوده و دیگر رقم ها در رده ی پایین تری قرار گرفتند. بررسی تأثیر زمان برداشت برگ بر میزان تغییر فلاونوئید کل نشان داد, بالاترین میزان این متابولیت مربوط به آغاز تابستان بوده و در دیگر برداشت ها میزان فلاونوئید کمتری در برگ ها وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیراحمدی، زیبا، عبدالهی، حمید، و عیاری، مهدی. (1396). تغییرپذیری ترکیب های فلاونوئیدی در بافت برگ و میوه ی در برخی از ژنوتیپ های درخت به (Cydonia oblonga Mill. ) متعلق به مناطق شمال ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 329-337. SID. https://sid.ir/paper/148299/fa

    Vancouver: کپی

    امیراحمدی زیبا، عبدالهی حمید، عیاری مهدی. تغییرپذیری ترکیب های فلاونوئیدی در بافت برگ و میوه ی در برخی از ژنوتیپ های درخت به (Cydonia oblonga Mill. ) متعلق به مناطق شمال ایران. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):329-337. Available from: https://sid.ir/paper/148299/fa

    IEEE: کپی

    زیبا امیراحمدی، حمید عبدالهی، و مهدی عیاری، “تغییرپذیری ترکیب های فلاونوئیدی در بافت برگ و میوه ی در برخی از ژنوتیپ های درخت به (Cydonia oblonga Mill. ) متعلق به مناطق شمال ایران،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 329–337، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button