Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

495
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف شوری در فراسنجه های فیزیولوژیکی برخی پایه های پیوندی گلابی

صفحات

 صفحه شروع 347 | صفحه پایان 356

چکیده

 به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف شوری (شاهد با هدایت الکتریکی 8/0, 6/1, 4/2, 2/3 و 4 دسی زیمنس بر متر) با استفاده از نمک کلرور سدیم روی فراسنجه (پارامتر)های فیزیولوژیکی و شاخص های رشد (طول و قطر) در سه رقم دره گزی, لوییزبون و ویلیام دوشس که روی پایه های گلابی بذری, OHF69 و Pyrodwarf پیوند شده بودند. پژوهشی در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل و در کشت گلدانی مستقر در باغ تحقیقاتی کمال آباد کرج در سال 1394 به اجرا گذاشته شد. در این پژوهش برای صفات مورد بررسی از شاخص های مختلف حساسیت و تحمل به تنش شوری استفاده شد. در نهایت با استفاده از شاخص میانگین رتبه بندی و انحراف معیار بر مبنای همه ی شاخص های اندازه گیری شده, حساس ترین و متحمل ترین نهال به شوری معرفی شد. نتایج نشان داد که در بین صفات مورد بررسی روند کاهشی سبزینه (کلروفیل) یا ارزش SPAD با افزایش شوری بیشتر از دیگر صفات (20درصد کاهش در شرایط شور) بود. در بین نهال های مورد بررسی, در شرایط شور نهال پیوندی لوییزبون× بذری برتری نسبی از نظر طول, قطر تنه, FV/FM و میزان سبزینه یا ارزش SPAD در مقایسه با دیگر نهال ها نشان داد. همچنین نهال لوییزبون× پیرودوارف در شرایط شور, کاهش بیشتری در فراسنجه های طول و قطر تنه, سطح برگ, FV/FM و سبزینه یا ارزش SPAD مقایسه با دیگر نهال ها نشان داد. در این پروژه نهال لوییزبون*بذری به عنوان متحمل ترین و نهال لوییزبون× پیرودوارف به عنوان حساس ترین نهال به شوری شناخته شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرعبدالباقی، میترا. (1396). تأثیر سطوح مختلف شوری در فراسنجه های فیزیولوژیکی برخی پایه های پیوندی گلابی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 48(2 )، 347-356. SID. https://sid.ir/paper/148304/fa

    Vancouver: کپی

    میرعبدالباقی میترا. تأثیر سطوح مختلف شوری در فراسنجه های فیزیولوژیکی برخی پایه های پیوندی گلابی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):347-356. Available from: https://sid.ir/paper/148304/fa

    IEEE: کپی

    میترا میرعبدالباقی، “تأثیر سطوح مختلف شوری در فراسنجه های فیزیولوژیکی برخی پایه های پیوندی گلابی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 347–356، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا