مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

408
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و مقایسه برخی صفات مورفولوژیک و وضعیت عناصر غذایی برگ و ریشه در برخی ترکیب های پیوندی بادام در مقایسه با پایه های غیر پیوندی تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 825 | صفحه پایان 838

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیکی, جذب و انتقال برخی عناصر غذایی بادام آزمایشی به صورت فاکتوریل در پایه طرح کاملاً تصادفی با دو عامل ترکیب پیوندی و پایه هرکدام در 4 سطح (پایه های رویشی GF677, GN15 و تترا و پایه بذری بادام تلخ به عنوان شاهد و پیوند شاهرود-12 بر روی چهار پایه ذکرشده) و عامل شوری آب آبیاری در پنج سطح (3/0, 2, 4, 6 و 8 دسی زیمنس بر متر), صورت گرفت. نتایج نشان داد افزایش شوری تا 8 دسی زیمنس بر متر سبب کاهش نیتروژن برگی رقم شاهرود-12 در حالت پیوندی و پایه های غیر پیوندی شد. با افزایش شوری تا 8 دسی زیمنس بر متر, بیشترین و کمترین کاهش در مقدار فسفر برگی نیز به ترتیب در پایه شاهد (غیر پیوندی) GF677 و رقم شاهرود-12 پیوندشده بر پایه GF667 مشاهده شد. افزایش میزان شوری منجر به افزایش مقدار پتاسیم برگی رقم شاهرود-12 پیوندشده بر پایه GF677 و پایه شاهد GF677 گردید. با افزایش شوری نسبت سدیم/ نیتروژن در ریشه پایه های شاهد افزایش یافت. در شوری 8 دسی زیمنس, بیشترین و کمترین نسبت سدیم/پتاسیم نیز به ترتیب در پایه شاهد بادام تلخ بذری و شاهرود-12 پیوندشده روی پایه GF677 مشاهده شد. نتایج نشان داد ترکیب شاهرود-12 پیوندشده بر روی GF677 متحمل ترین ترکیب به شوری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سقلی، طاهر، امیری، محمداسماعیل، ایمانی، علی، رضایی، حامد، و مومن پور، علی. (1398). بررسی و مقایسه برخی صفات مورفولوژیک و وضعیت عناصر غذایی برگ و ریشه در برخی ترکیب های پیوندی بادام در مقایسه با پایه های غیر پیوندی تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(4 )، 825-838. SID. https://sid.ir/paper/377932/fa

    Vancouver: کپی

    سقلی طاهر، امیری محمداسماعیل، ایمانی علی، رضایی حامد، مومن پور علی. بررسی و مقایسه برخی صفات مورفولوژیک و وضعیت عناصر غذایی برگ و ریشه در برخی ترکیب های پیوندی بادام در مقایسه با پایه های غیر پیوندی تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(4 ):825-838. Available from: https://sid.ir/paper/377932/fa

    IEEE: کپی

    طاهر سقلی، محمداسماعیل امیری، علی ایمانی، حامد رضایی، و علی مومن پور، “بررسی و مقایسه برخی صفات مورفولوژیک و وضعیت عناصر غذایی برگ و ریشه در برخی ترکیب های پیوندی بادام در مقایسه با پایه های غیر پیوندی تحت تنش شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 4 ، pp. 825–838، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button