مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیک دانهال های برگزیده مرکبات و شناسایی ژنوتیپ های متحمل

صفحات

 صفحه شروع 421 | صفحه پایان 433

چکیده

 جهت ارزیابی فیزیولوژیک پاسخ به تنش شوری, برخی از دانهال های مرکبات مهم موجود در کلکسیون مؤسسه تحقیقات مرکبات رامسر و داراب (28 ژنوتیپ) شامل ژنوتیپ های تجاری متحمل و حساس (کلئوپاترا ماندارین و ترویر سیترنج) در سه سطح, 0, 40 و 90 میلی مولار شوری به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه بررسی شدند. هشت ماه پس از جوانه زنی دانهال ها, تیمارهای شوری به مدت 12 هفته اعمال شد. در این پژوهش صفات فیزیولوژیک از جمله مقدار کلروفیل های a و b, تجمع پرولین, پراکسید شدن لیپیدها, فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز, آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز, میزان پروتئین کل و عملکرد کوانتومی فتوسیستم II مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصل از مطالعه صفات فیزیولوژی نشان داد که تنش شوری باعث کاهش در کلروفیل های a و b, میزان پروتئین کل, عملکرد کوانتومی فتوسیستم دو, فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و فعالیت آنزیم کاتالاز در ژنوتیپ های مورد مطالعه شد. در این مطالعه محتوای پرولین, غلظت مالون دی آلدهید و همچنین میزان فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز تحت تنش شوری افزایش یافتند. ژنوتیپ های G8, G44 (نارنج), G19, G25 و G42 (اترج) در صفات متعدد, از جمله محتوای کلروفیل, میزان پراکسید شدن لیپیدها, محتوای پرولین و فعالیت آنزیم ها در وضعیت بهتری قرار داشتند و به عنوان ژنوتیپ های برتر معرفی می شوند. ژنوتیپ G8 در بعضی از صفات, حتی از رقم کلئوپاترا نیز بهتر بود. می توان این ژنوتیپ ها را به عنوان متحمل یا نیمه-متحمل به شوری برای پژوهش های بعدی و یا برای مقاصد کاربردی مورد توجه قرار داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اتحادپور، مرضیه، فتاحی مقدم، محمدرضا، زمانی، ذبیح اله، گلعین، بهروز، و نقوی، محمدرضا. (1398). بررسی اثر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیک دانهال های برگزیده مرکبات و شناسایی ژنوتیپ های متحمل. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(2 )، 421-433. SID. https://sid.ir/paper/148320/fa

    Vancouver: کپی

    اتحادپور مرضیه، فتاحی مقدم محمدرضا، زمانی ذبیح اله، گلعین بهروز، نقوی محمدرضا. بررسی اثر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیک دانهال های برگزیده مرکبات و شناسایی ژنوتیپ های متحمل. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):421-433. Available from: https://sid.ir/paper/148320/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه اتحادپور، محمدرضا فتاحی مقدم، ذبیح اله زمانی، بهروز گلعین، و محمدرضا نقوی، “بررسی اثر تنش شوری بر برخی صفات فیزیولوژیک دانهال های برگزیده مرکبات و شناسایی ژنوتیپ های متحمل،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 421–433، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button