Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

533
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش خشکی در تغییر برخی از ویژگی های مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پایه های مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 949 | صفحه پایان 958

چکیده

 آب, عامل اصلی فعالیت های کشاورزی است و حدود 70 درصد آب مصرفی جهان به آبیاری اختصاص دارد. این پژوهش به-منظور بررسی واکنش مرکبات به خشکی, به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و دو دانهال در هر واحد آزمایشی انجام شد. فاکتورها شامل پایه های مختلف مرکبات در 10 سطح (نارنج, پونسیروس, ترویرسیترنج, مکزیکن لایم, سیتروملو, راف لمون, بکرایی, ماکروفیلا, کلئوپاترا ماندارین و شانگشا) و آبیاری در دو سطح شامل آبیاری بهینه (حفظ رطوبت بستر در حد ظرفیت گلدانی) و تنش شدید (قطع آبیاری) بودند. نتایج نشان داد در اثر خشکی, درصد نشت یونی در تمامی پایه های مورد بررسی و نسبت وزن خشک ریشه به شاخه در پایه های پونسیروس, ماکروفیلا و بکرایی افزایش و محتوی نسبی آب برگ در همه پایه ها, وزن تر برگ در نارنج, وزن تر ساقه در سیتروملو, وزن تر ریشه در ترویرسیترنج, نارنج, سیتروملو و ماکروفیلا, وزن تر شاخه در نارنج و سیتروملو, وزن تر کل در نارنج, سیتروملو و ماکروفیلا, نسبت وزن تر ریشه به شاخه در ترویرسیترنج, سیتروملو, ماکروفیلا و کلئوپاتراماندارین کاهش یافت. بنابراین ترویرسیترنج با نشت یونی کم تر, شانگشا با نگهداری بیش تر آب در برگ ها و پونسیروس با وزن خشک ریشه به شاخه بیش تر, تحمل بهتری به خشکی از خود نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیفائی، رضا، و عبادی، هرمز. (1397). نقش خشکی در تغییر برخی از ویژگی های مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پایه های مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 49(4 )، 949-958. SID. https://sid.ir/paper/148359/fa

    Vancouver: کپی

    فیفائی رضا، عبادی هرمز. نقش خشکی در تغییر برخی از ویژگی های مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پایه های مرکبات. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):949-958. Available from: https://sid.ir/paper/148359/fa

    IEEE: کپی

    رضا فیفائی، و هرمز عبادی، “نقش خشکی در تغییر برخی از ویژگی های مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پایه های مرکبات،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 949–958، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148359/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا