مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر برخی از شرایط اقلیمی و خاکی بر کمیت و کیفیت اسانس اکوتیپ های مختلف آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak subsp. daenensis)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 23

چکیده

آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak subsp. daenensis) گیاهی است دارویی, اندمیک ایران و متعلق به خانواده نعناع که از میزان اسانس و تیمول اسانس بالایی برخوردار است. ارزیابی اکوتیپ های مختلف این گیاه به منظور شناسایی برترین اکوتیپ, از لحاظ بالاترین درصد اسانس و تیمول و نیز تعیین ارتباط خصوصیات خاکی و اقلیمی با کمیت و کیفیت اسانس آن به منظور شناسایی مناسب ترین اقلیم جهت تعیین محیط کشت ثانویه این گیاه جهت اهلی سازی امری ضروری به نظر می رسد. در این پژوهش, هشت منطقه (ملایر 1, ملایر 2, جوزان, اراک, خانه میران بالا, خانه میران پایین, شازند, زاغه) از مناطق پراکنش این گیاه انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس نمونه های گیاهی جمع آوری شده از هر منطقه استخراج و پس از تعیین بازده اسانس, اجزای اسانس و مقادیر آنها به کمک دستگاه های GC و GC/MS مشخص گردید. ارتباط بین خصوصیات اقلیمی و خاکی مناطق مورد مطالعه با میزان اسانس و اجزای آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بیانگر آن بود که اکوتیپ ها اختلاف معنی داری از لحاظ درصد اسانس با یکدیگر داشتند. بیشترین و کمترین درصد اسانس به ترتیب مربوط به اکوتیپ های اراک (5%) و ملایر 2 (5/2%) بود. جزو غالب اسانس همه اکوتیپ ها, تیمول بود و بیشترین و کمترین درصد تیمول به ترتیب در اسانس اکوتیپ های جوزان (88/78%) و ملایر 1 (16/67%) مشاهده گردید. بین درصد اسانس با میانگین دمای روزانه, رس, سیلت و میزان آهک خاک همبستگی مثبت بالایی وجود داشت که این همبستگی ها می توانند در تعیین محیط کشت ثانویه این گیاه جهت اهلی سازی مفید واقع شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خورشیدی، جلال، شکرپور، مجید، و ناظری، وحیده. (1398). تأثیر برخی از شرایط اقلیمی و خاکی بر کمیت و کیفیت اسانس اکوتیپ های مختلف آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak subsp. daenensis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 13-23. SID. https://sid.ir/paper/148385/fa

    Vancouver: کپی

    خورشیدی جلال، شکرپور مجید، ناظری وحیده. تأثیر برخی از شرایط اقلیمی و خاکی بر کمیت و کیفیت اسانس اکوتیپ های مختلف آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak subsp. daenensis). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):13-23. Available from: https://sid.ir/paper/148385/fa

    IEEE: کپی

    جلال خورشیدی، مجید شکرپور، و وحیده ناظری، “تأثیر برخی از شرایط اقلیمی و خاکی بر کمیت و کیفیت اسانس اکوتیپ های مختلف آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak subsp. daenensis)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 13–23، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148385/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button