مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

297
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر نانونقره بر آلودگی باکتریایی و شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام GN15 کشت بافتی

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 128

چکیده

نانوتکنولوژی توانسته راهگشای روش های نوینی در علوم گیاهی و تحقیقات کشاورزی باشد. این تحقیق به منظور بررسی اثرات نانونقره در 4 غلظت (صفر (شاهد), 100, 150 و 200 میلی گرم بر لیتر) و 8 تکرار, در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, بر درصد زنده مانی, آلودگی باکتریایی و شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی ریزنمونه های بادام GN15, در دانشگاه ارومیه, اجرا شد. جوانه انتهایی بادام رشدیافته در محیط کشت MS حاوی 3 درصد ساکاروز و 8/0 درصد آگار, در محیط مشابه, حاوی غلظت های مختلف نانونقره و 1 میلی گرم بر لیتر BAP, واکشت و در اتاقک رشد قرار داده شدند. با افزایش غلظت نانونقره, درصد زنده مانی ریزنمونه ها افزایش و آلودگی باکتریایی و قارچی کاهش یافتند. نانونقره در غلظت-های صفر تا 100 میلی گرم بر لیتر, باعث افزایش طول ریشه, تعداد برگ, میزان کلروفیل a, b, کلروفیل کل, کارتنوئید و کربوهیدرات های محلول برگ و در غلظت های بالاتر, موجب کاهش این فاکتورها شد. افزایش غلظت نانونقره باعث کاهش طول ساقه و تعداد ساقه شد, اما روی تعداد ریشه تأثیر معنی داری نداشت. با وجود تأثیر افزایش غلظت نانونقره در کاهش آلودگی باکتریایی, تا سطح 200 میلی گرم بر لیتر, حتی تا کمتر از 10 درصد, بهترین سطح, درجهت بهبود ویژگی های رویشی و بیوشیمیایی ریزنمونه های GN15, تیمار 100 میلی گرم بر لیتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، الناز، شکوهیان، علی اکبر، قنبری، علیرضا، و ناصری، لطفعلی. (1398). تأثیر نانونقره بر آلودگی باکتریایی و شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام GN15 کشت بافتی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 119-128. SID. https://sid.ir/paper/148393/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی الناز، شکوهیان علی اکبر، قنبری علیرضا، ناصری لطفعلی. تأثیر نانونقره بر آلودگی باکتریایی و شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام GN15 کشت بافتی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):119-128. Available from: https://sid.ir/paper/148393/fa

    IEEE: کپی

    الناز حاتمی، علی اکبر شکوهیان، علیرضا قنبری، و لطفعلی ناصری، “تأثیر نانونقره بر آلودگی باکتریایی و شاخص های مورفولوژیکی و بیوشیمیایی بادام GN15 کشت بافتی،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 119–128، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148393/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button