Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

362
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر شاخص های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی استویا (Stevia rebaudiana Bert. )

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 219

چکیده

 در این مطالعه به منظور بررسی اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر صفات مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه استویا آزمایشی به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زنجان اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل پرولین در سه سطح (صفر, 1, 2 میلی مولار) و اسید سالیسیلیک در سه سطح (صفر, 3/0, 6/0 میلی مولار) بودند که به صورت محلول پاشی برگی پس از استقرار نشا, در سه مرحله به فاصله 10 روز انجام شد. صفات مورد بررسی شامل سطح برگ, عملکرد وزن تر و خشک برگ و کل بوته در واحد سطح, کلروفیل (a, b و کل), کاروتنوئید, فنل کل, فلاونوئید کل و درصد فعالیت آنتی اکسیدانی بودند. تیمارها به طور قابل توجهی در صفات بالا نسبت به شاهد تأثیر گذار بودند. بالاترین میانگین سطح برگ (cm239/5949), عملکرد تر (g/m217/787) و خشک برگ (g/m25/228) و عملکرد تر (g/m223/1339) و خشک کل بوته (g/m252/327) در سطح تیمار 1 میلی مولار پرولین به همراه 3/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. کاربرد اثرات ساده غلظت های 2 میلی مولار پرولین و 6/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک منجر به افزایش میزان کلروفیل a, b, کاروتنوئید و فلاونوئید کل شد. بالاترین میزان کلروفیل کل (mg/g fw23/5) در اثرات متقابل تیمار 2 میلی مولار پرولین به همراه 3/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک و بالاترین میزان فنل (mg/g dw94/19) در 1 میلی-مولار پرولین به همراه 6/0 میلی مولار اسید سالیسیلیک مشاهده شد. می توان استنباط نمود که تیمار با پرولین و اسید سالیسیلیک با تأثیر بر فرآیندهای رشدی و فیزیولوژیکی, در افزایش عملکرد و تولید متابولیت های ثانویه استویا مؤثر بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راستگو، عارفه، ثانی خانی، محسن، خیری، عزیزاله، و اعلایی، میترا. (1398). اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر شاخص های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی استویا (Stevia rebaudiana Bert. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 50(1 )، 209-219. SID. https://sid.ir/paper/148396/fa

    Vancouver: کپی

    راستگو عارفه، ثانی خانی محسن، خیری عزیزاله، اعلایی میترا. اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر شاخص های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی استویا (Stevia rebaudiana Bert. ). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1398؛50(1 ):209-219. Available from: https://sid.ir/paper/148396/fa

    IEEE: کپی

    عارفه راستگو، محسن ثانی خانی، عزیزاله خیری، و میترا اعلایی، “اثر پرولین و اسید سالیسیلیک بر شاخص های مورفولوژیکی و فیتوشیمیایی استویا (Stevia rebaudiana Bert. )،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 50، no. 1 ، pp. 209–219، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا