مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان کربوهیدرات و عناصر معدنی نهال های جوان چند رقم گلابی آسیایی (.Pyrus serotina Rehd) بر روی پایه های بذری گلابی اروپایی (.Pyrus communis L) دراقلیم اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 221

چکیده

 در راستای بررسی سازگاری ارقام گلابی آسیایی با شرایط آب و هوایی ایران که توسط گروه علوم باغبانی دانشگاه تربیت مدرس در دست انجام است پژوهش حاضر به منظور بررسی اولیه سازگاری 9 رقم گلابی آسیایی در دو منطقه اصفهان انجام شد. بدین منظور ارقام گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rehd.) پیوند شده بر روی پایه های دانهالی گلابی اروپایی (Pyrus communis L.) در فصل رویشی 1387 در منطقه پیر بکران اصفهان جهت اندازه گیری میزان عناصر غذایی ازت, فسفر و پتاسیم و میزان کربوهیدرات کل در 3 مرحله رشد رویشی بر روی برگ های برداشت شده مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین این اندازه گیری ها در منطقه کبوترآباد اصفهان و بر روی ریشه و قسمت های هوایی (برگ و شاخه) و بصورت تخریبی بر روی نهال های پیوند شده و در طی فصل رشد رویشی در سال 1388 تکرار شد. نتایج نشان داد که ارقام گلابی آسیایی از نظر صفات یاد شده به صورت معنی داری تحت تاثیر قرار گرفتند و در مقایسه با ارقام بومی این منطقه یعنی سبری (SB) و شاه میوه (SH) در شرایط بسیار مناسب قرار دارد. نتایج تجزیه عناصر غذایی ازت, فسفر و پتاسیم برگ و نیز کربوهیدرات محلول برگ در هر دو سال و در هر سه مرحله نمونه گیری نشان از تفاوت معنی دار در بین ارقام گلابی داد. در طول فصل میزان ازت و فسفر برگ به طور معنی داری کاهش یافت اما میزان پتاسیم به طور معنی داری افزایش داشت. کربوهیدرات محلول برگ نیز در هر سه مرحله نمونه گیری تفاوت معنی داری نشان داد, به طوری که مقدار کربوهیدرات برگ در سال اول به طور معنی داری به تدریج از اوایل فصل تا اواسط فصل رو به افزایش گذاشته و از این زمان تا اواخر فصل مقدار آن کاهش پیدا نمود. اگرچه میزان کربوهیدرات برگ در سال دوم تا اواسط فصل رو به کاهش گذاشته و سپس مقدار آن اواخر فصل افزایش داشت. ریشه ها مهم ترین اندام ذخیره کننده کربوهیدرات بوده و مقدار کربوهیدرات محلول ساقه, ریشه و نیز فسفر و پتاسیم ریشه در طول فصل رشد شروع به کاهش کرد. مقدار درصد ازت و پتاسیم ساقه در طول فصل کاهش یافته و مقدار فسفر آن ابتدا کاهش و سپس افزایش پیدا کرد. مقدار ازت ریشه نیز در طول فصل افزایش پیدا کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ظفری نیا، حمید، ارزانی، کاظم، و قاسمی، ایوبعلی. (1389). بررسی میزان کربوهیدرات و عناصر معدنی نهال های جوان چند رقم گلابی آسیایی (.Pyrus serotina Rehd) بر روی پایه های بذری گلابی اروپایی (.Pyrus communis L) دراقلیم اصفهان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 41(3)، 209-221. SID. https://sid.ir/paper/148451/fa

    Vancouver: کپی

    ظفری نیا حمید، ارزانی کاظم، قاسمی ایوبعلی. بررسی میزان کربوهیدرات و عناصر معدنی نهال های جوان چند رقم گلابی آسیایی (.Pyrus serotina Rehd) بر روی پایه های بذری گلابی اروپایی (.Pyrus communis L) دراقلیم اصفهان. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1389؛41(3):209-221. Available from: https://sid.ir/paper/148451/fa

    IEEE: کپی

    حمید ظفری نیا، کاظم ارزانی، و ایوبعلی قاسمی، “بررسی میزان کربوهیدرات و عناصر معدنی نهال های جوان چند رقم گلابی آسیایی (.Pyrus serotina Rehd) بر روی پایه های بذری گلابی اروپایی (.Pyrus communis L) دراقلیم اصفهان،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 41، no. 3، pp. 209–221، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button