مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری محلول غذایی بر رشد، عملکرد و صفات کیفی گوجه فرنگی در سیستم کشت بدون خاک

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 به منظور بررسی اثرات شوری محلول غذایی بر رشد, عملکرد و صفات کیفی گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill. cv. Falkato) در سیستم کشت کیسه  ای, آزمایشی در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با چهار سطح هدایت الکتریکی 1.5 (شاهد) 3.5, 5.5 و 6.5 دسی زیمنس بر متر و سه تکرار صورت گرفت. شاخص های رشدی از جمله عملکرد کل, عملکرد بازارپسند و غیر بازارپسند, تعداد, قطر, ماده خشک و میانگین وزن میوه, تعداد و سطح برگ و تعداد گل در خوشه و همچنین برخی صفات کیفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش هدایت الکتریکی محلول غذایی, عملکرد کل, میانگین وزن میوه و شاخص سطح برگ به طور معنی داری کاهش یافت, در حالی که درصد ماده خشک میوه روندی افزایشی داشت. بیشترین عملکرد از تیمار محلول شاهد و تیمار 3.5 دسی زیمنس بر متر به ترتیب با 14.33 و 13.25 کیلوگرم در متر مربع به دست آمد که اختلاف معنی داری بین این دو تیمار وجود نداشت. اما تفاوت آنها با عملکرد تیمار های 5.5 دسی زیمنس بر متر (10.18 کیلوگرم در مترمربع) و 6.5 دسی زیمنس بر متر (9.73 کیلوگرم در مترمربع) معنی دار بود (P=<0.01). همچنین با طبقه بندی میوه ها بر اساس قطرمیوه, در سه درجه مشخص شد که با افزایش هدایت الکتریکی محلول غذایی درصد میوه های درجه یک کاهش ولی درصد میوه های درجه دو و سه افزایش می یابد که این خود عامل مهمی در کاهش محصول بازارپسند است. تعداد میوه, تعداد برگ و تعداد گل در خوشه در تیمار های آزمایشی اختلاف معنی داری نشان ندادند. به طور کلی افزایش هدایت الکتریکی یا به عبارتی افزایش سطح شوری در محلول غذایی کشت های بدون خاک تا 3.5 دسی زیمنس بر متر, تاثیر معنی داری بر عملکرد و برخی از اجزای آن ندارد و نتایجی نزدیک به هدایت الکتریکی نرمال, جهت پرورش گوجه فرنگی را سبب می شود. اما در سطوح بالا تر عملکرد با شدت بیشتری تحت تاثیر این عامل بوده و کاهش معنی داری را نشان می دهد. همچنین با افزایش هدایت الکتریکی محلول غذایی, میزان مواد جامد محلول, اسید قابل تیتر, هدایت الکتریکی عصاره میوه, درصد ماده خشک میوه و میزان ویتامین ث به طور معنی داری افزایش می یابد. این در حالی است که pH عصاره میوه تفاوت معنی داری نشان نمی دهد. افزایش سطوح شوری محلول غذایی همچنین سبب کاهش مقادیر پتاسیم, نیتروژن, کلسیم و افزایش مقادیر سدیم و کلر در میوه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لایق، معصومه، پیوست، غلامعلی، سمیع زاده، حبیب اله، و خصوصی، محمد. (1388). تاثیر شوری محلول غذایی بر رشد, عملکرد و صفات کیفی گوجه فرنگی در سیستم کشت بدون خاک. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 40(4)، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/148456/fa

    Vancouver: کپی

    لایق معصومه، پیوست غلامعلی، سمیع زاده حبیب اله، خصوصی محمد. تاثیر شوری محلول غذایی بر رشد, عملکرد و صفات کیفی گوجه فرنگی در سیستم کشت بدون خاک. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1388؛40(4):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/148456/fa

    IEEE: کپی

    معصومه لایق، غلامعلی پیوست، حبیب اله سمیع زاده، و محمد خصوصی، “تاثیر شوری محلول غذایی بر رشد, عملکرد و صفات کیفی گوجه فرنگی در سیستم کشت بدون خاک،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 11–21، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148456/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button