مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

749
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مقادیر عناصر مس، روی و آهن در عضله خوراکی سه گونه از ماهیان تجاری آبهای ساحلی ایران در دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 این مطالعه به منظور تعیین غلظت عناصر مس، روی و آهن در عضله خوراکی سه گونه از ماهیان خزر شامل کفال (Mugil auratus)، سفید (Rutilus frisii kutum) و کپور معمولی (Cyprinus carpio) در چهار مرکز صید مختلف (چالوس، انزلی، رودسر و فریدون کنار) انجام گرفت. غلظت فلزات توسط روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی اندازه گیری شد و بر اساس میلی گرم بر کیلوگرم وزن خشک بیان گردید. مقادیر میانگین مس در عضلات ماهیان کفال، سفید و کپور معمولی به ترتیب عبارت بودند از: 3.14±1.17، 3.69±2.24 و 3.39±1.24 میلی گرم بر کیلوگرم. میانگین مقادیر روی در عضلات همین ماهی ها به ترتیب عبارت بودند از: 43.46±14.1، 37.99±15.6 و 73.81±21.14 میلی گرم بر کیلوگرم. برای عنصر آهن این مقادیر عبارت بودند از: 81.11±17.99، 73.59±16.59 و 94.7820.13 میلی گرم بر کیلوگرم. غلظت های روی و آهن بطور معنی داری تحت تاثیر محل های نمونه برداری و گونه های ماهی قرار گرفتند (P<0.05) بطوری که غلظت آنها در ماهی کپور از بقیه ماهیها بیشتر بود. بیشترین مقادیر روی در این ماهی، در منطقه انزلی و بیشترین مقادیر آهن در منطقه چالوس مشاهده گردید(P<0.05). مقادیر غلظت عناصر مورد بررسی در عضلات ماهیان مورد مطالعه، در حد مجاز و قابل قبول برای مصارف انسانی قرار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زینالی، فریبا، تاجیک، حسین، و رهنما، محمد. (1389). تعیین مقادیر عناصر مس, روی و آهن در عضله خوراکی سه گونه از ماهیان تجاری آبهای ساحلی ایران در دریای خزر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 3.20(1)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/148494/fa

    Vancouver: کپی

    زینالی فریبا، تاجیک حسین، رهنما محمد. تعیین مقادیر عناصر مس, روی و آهن در عضله خوراکی سه گونه از ماهیان تجاری آبهای ساحلی ایران در دریای خزر. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛3.20(1):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/148494/fa

    IEEE: کپی

    فریبا زینالی، حسین تاجیک، و محمد رهنما، “تعیین مقادیر عناصر مس, روی و آهن در عضله خوراکی سه گونه از ماهیان تجاری آبهای ساحلی ایران در دریای خزر،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 3.20، no. 1، pp. 91–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148494/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button