مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,968
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

896
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روش ها و عصاره گیری جهت استخراج کربوهیدرات های خاک

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 138

چکیده

 برای مطالعه کربوهیدرات های خاک ابتدا می بایست آنها را استخراج کرد که بدین منظور روش های مختلفی پیشنهاد شده است. سه روش و پنج محلول عصاره گیر جهت استخراج کربوهیدرات ها از سه نوع خاک جنگلی, رسی و شور مورد استفاده قرار گرفت. روش های عصاره گیری شامل تکان دادن نمونه ها به مدت 16 ساعت, حرارت دادن نمونه ها در حمام بخار به مدت 2.5 ساعت و حرارات دادن نمونه ها در آون به مدت 24 ساعت و محلول های عصاره گیر شامل اسید کلریدریک 0.5 مولار, اسید سولفوریک 0.25 مولار, اسید سولفوریک 0.5 مولار, سولفات پتاسیم 0.5 مولار و آب مقطر بود. غلظت کربوهیدرات ها با روش فنل- اسید سولفوریک تعیین گردید. نتایج نشان داد که در اثر اضافه کردن فنل به عصاره استخراج شده با اسید کلریدریک, رسوب شیری رنگی تشکیل شد, به همین علت در روش فنل- اسید سولفوریک نمی توان از این عصاره گیر جهت استخراج کربوهیدرات های خاک استفاده نمود. در همه خاک ها روش تکان دادن مقادیر کمتری کربوهیدرات نسبت به روش های آون و حمام بخار عصاره گیری کرد و در خاک های جنگلی و شور تفاوتی در میزان کربوهیدرات عصاره گیری شده با روش های آون و حمام بخار دیده نشد. در خاک رسی, روش آون مقدار کربوهیدرات بیشتری نسبت به روش حمام بخار عصاره گیری کرد. در تمام خاک ها, اسید سولفوریک 0.5 مولار بیشترین مقدار کربوهیدرات را عصاره گیری نمود و در خاک های جنگلی و شور آب مقطر کمترین مقدار کربوهیدرات را عصاره گیری کرد. در مجموع استفاده از روش حمام بخار (در خاک های جنگلی و شور) و روش آون (در خاک رسی) با محلول اسید سولفوریک 0.5 مولار بیشترین مقدار کربوهیدرات را عصاره گیری نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح زاده، جابر، و حاج عباسی، محمدعلی. (1389). بررسی روش ها و عصاره گیری جهت استخراج کربوهیدرات های خاک. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 14(51)، 129-138. SID. https://sid.ir/paper/14878/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح زاده جابر، حاج عباسی محمدعلی. بررسی روش ها و عصاره گیری جهت استخراج کربوهیدرات های خاک. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1389؛14(51):129-138. Available from: https://sid.ir/paper/14878/fa

    IEEE: کپی

    جابر فلاح زاده، و محمدعلی حاج عباسی، “بررسی روش ها و عصاره گیری جهت استخراج کربوهیدرات های خاک،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 14، no. 51، pp. 129–138، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14878/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button