Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,272
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه چند عصاره گیر برای استخراج پتاسیم قابل جذب برنج در برخی از خاک های استان کهگیلویه و بویر احمد

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 پتاسیم و نیتروژن دو عنصر غذایی بوده که بیشترین نقش را در افزایش کمی و کیفی برنج ایفا می نماید. این عنصر نیز همانند نیتروژن به مقدار زیادی, توسط گیاه برنج جذب می شود. ارزیابی وضعیت عناصر غذایی در خاک از نقطه نظر تغذیه ای, زیست محیطی و اقتصادی حائز اهمیت است. این تحقیق با هدف مقایسه 11 عصاره گیر مختلف به منظور تعیین عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد پتاسیم قابل جذب برنج در 11 نمونه خاک انتخابی (از مجموع 40 خاک) استان کهگیلویه و بویر احمد انجام شد. بذرهای برنج در سه تکرار در گلدان های یک و نیم کیلوگرمی به مدت 10 هفته کشت و سپس برداشت شدند. میزان پتاسیم گیاه برنج به کمک اسیدکلریک 1 نرمال عصاره‏گیری شد. پتاسیم قابل جذب خاک به وسیله عصاره گیرهای استات آمونیوم 1 مولار, کلرید سدیم 1 و 2 مولار, اسید سولفوریک 0.025 مولار, کلرید باریم 0.1 مولار, کلرید کلسیم 0.01 مولار, مورگان-ولف, AB-DTPA, استات سدیم 1 نرمال, استات منیزیم 1 مولار و اسیدکلریدریک 2 مولار اندازهگیری شد. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصاره گیرهای مختلف با میزان جذب پتاسیم توسط اندام هوایی گیاه برنج حاکی از آن بود که بیشترین همبستگی با جذب گیاهی مربوط به عصاره‏گیر استات سدیم و استات آمونیوم بوده (r به ترتیب 0.85 و 0.73) و پس از آن ها عصاره گیرهای مورگان و سدیم کلرید 2 مولار قرار دارند. کمترین مقدار همبستگی مربوط به عصاره‏گیر کلرید کلسیم بوده‏ است. بنابراین عصاره گیرهای استات سدیم و استات آمونیوم به ترتیب با توجه به سادگی و اقتصادی بودن, سرعت عصاره گیری و بالا بودن ضریب همبستگی با جذب توسط برنج جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس در خاک های مورد نظر توصیه می گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بارونی، فاطمه، اولیایی، حمیدرضا، ادهمی، ابراهیم، و نجفی قیری، مهدی. (1396). مقایسه چند عصاره گیر برای استخراج پتاسیم قابل جذب برنج در برخی از خاک های استان کهگیلویه و بویر احمد. تحقیقات کاربردی خاک، 5(1)، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/261845/fa

    Vancouver: کپی

    بارونی فاطمه، اولیایی حمیدرضا، ادهمی ابراهیم، نجفی قیری مهدی. مقایسه چند عصاره گیر برای استخراج پتاسیم قابل جذب برنج در برخی از خاک های استان کهگیلویه و بویر احمد. تحقیقات کاربردی خاک[Internet]. 1396؛5(1):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/261845/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه بارونی، حمیدرضا اولیایی، ابراهیم ادهمی، و مهدی نجفی قیری، “مقایسه چند عصاره گیر برای استخراج پتاسیم قابل جذب برنج در برخی از خاک های استان کهگیلویه و بویر احمد،” تحقیقات کاربردی خاک، vol. 5، no. 1، pp. 13–24، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/261845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا