مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

26
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان میوه دهی و برخی ویژگی های میوه خرمای برحی پاجوشی و کشت بافتی در پاسخ به نوع دانه گرده

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 138

چکیده

 1به منظور بررسی اثر نوع گرده (غنامی سبز (G), غنامی قرمز (R) و مخلوط غنامی سبز و قرمز (GR)) بر میزان میوه دهی و برخی ویژگی های میوه خرما رقم برحی کشت بافتی در مقایسه با خرمای پاجوشی  آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در این پژوهش 36 درخت خرمای 10 ساله (18 درخت خرمای برحی پاجوشی و 18 درخت خرمای کشت بافتی) انتخاب و به مدت 180 روز مورد بررسی قرار گرفتند. براساس نتایج در مرحله تمار, تیمار GRO دارای بیشترین درصد وزن خشک (46/54) و کمترین درصد رطوبت میوه (53/45) بود. کمترین طول (99/26 میلی متر), قطر (77/18 میلی متر) و وزن میوه (97/6 گرم) در مرحله تمار در تیمار RT به دست آمد. میوه های GRO دارای بیشترین pH (33/7), مواد جامد محلول (38/56 درصد), TSS/TA (90/445) و کربوهیدرات (33/45 درصد) بود اما میوه حاصل از تیمار GRT دارای کمترین pH (72/6), مواد جامد محلول (35/42 درصد), TSS/TA (35/293) و کربوهیدرات (33/24 درصد) بود. حداکثر میزان میوه دهی (100 درصد) و عدم تولید میوه پارتنوکارپ در خرمای پاجوشی گرده افشانی شده با هر سه نوع تیمار گرده گزارش گردید, در حالی که استفاده از دانه گرده R و GR نسبت به G در این نوع خرما از نظر صفات کمی و کیفی میوه از وضعیت بهتری برخوردار بود. در خرمای کشت بافتی استفاده از گرده R سبب میوه دهی 13/79 درصد و پارتنوکارپی 87/20 درصد در مقایسه با سایر تیمارهای دانه گرده شد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button