مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

816
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مدیریت های کم آبیاری بر راندمان مصرف آب و برخی خصوصیات فیزیولوژیک و فنولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 در مناطق خشک و نیمه خشک, کمبود آب از عوامل اصلی کاهش تولید محسوب می شود. در چنین شرایطی, کم آبیاری به عنوان یک راهبرد مدیریتی مهم برای تعدیل شرایط تنش آبی توصیه شده است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر دو نوع مدیریت آبیاری (کم آبیاری سنتی و بخشی) بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک, فنولوژیک و راندمان مصرف آب گیاه گوجه فرنگی انجام شده است. به این منظور یک طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار آبیاری و چهار تکرار تعریف شد. تیمارهای آبیاری شامل کم آبیاری DI75 و DI50 (به ترتیب تامین 75 و 50 درصد نیاز آبی) بود که در آنها آب مورد نیاز گیاه به طور معمول به تمام محیط ریشه داده می شد و تیمارهای آبیاری بخشی PRD75 و PRD50 (تامین 75 و 50 درصد نیاز آبی) که آب مورد نیاز گیاه در هر بار آبیاری فقط به یک سمت محیط ریشه داده می شد و بخش تر و خشک به طور متناوب جابه جا می شدند. تیمار FI (تامین 100 درصد نیاز آبی) نیز به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که بیشترین راندمان مصرف آب (6.28 کیلوگرم بر مترمکعب) در تیمارPRD75  و کمترین راندمان (1.98 کیلوگرم بر مترمکعب) در تیمار DI50 به دست آمد. راندمان مصرف آب در تیمار کم آبیاری معمولی67 (DI50)  درصد کاهش و در تیمار آبیاری بخشی (PRD75) 4.6 درصد افزایش نسبت به تیمار شاهد داشت. اندازه گیری وضعیت آب گیاه نشان داد که در تمام مراحل, همواره میزان آماس نسبی در تیمارهای PRD نسبت به تیمارهای DI بالاتر بود. نتایج تجزیه واریانس قطر روزنه برگ بیانگر معنی دار شدن اثر تیمارها در سطح 5 درصد بود. به طوری که با افزایش آب آبیاری, قطر روزنه ها نیز افزایش یافت. به علاوه قطر بازشدگی روزنه ها در تیمارهای آبیاری کامل و کم آبیاری سنتی بیشتر از تیمارهای آبیاری بخشی بود. از نظر تعداد روزنه در واحد سطح برگ, تیمار آبیاری کامل بیشترین و تیمار DI50 کمترین تعداد روزنه را دارا بودند (به ترتیب 10509.04 و 6904.4). از نظر خصوصیات فنولوژیک بین تیمارهای آبیاری به لحاظ درجه- روز مورد نیاز تا زمان میوه دهی و درجه- روز مورد نیاز تا زمان برداشت در سطح 5 درصد تفاوتی مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نورمهناد، نگار، نوری امام زاده ای، محمدرضا، قربانی، بهزاد، و محمدخانی، عبدالرحمان. (1388). بررسی تاثیر مدیریت های کم آبیاری بر راندمان مصرف آب و برخی خصوصیات فیزیولوژیک و فنولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(50)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/14937/fa

    Vancouver: کپی

    نورمهناد نگار، نوری امام زاده ای محمدرضا، قربانی بهزاد، محمدخانی عبدالرحمان. بررسی تاثیر مدیریت های کم آبیاری بر راندمان مصرف آب و برخی خصوصیات فیزیولوژیک و فنولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum). علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(50):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/14937/fa

    IEEE: کپی

    نگار نورمهناد، محمدرضا نوری امام زاده ای، بهزاد قربانی، و عبدالرحمان محمدخانی، “بررسی تاثیر مدیریت های کم آبیاری بر راندمان مصرف آب و برخی خصوصیات فیزیولوژیک و فنولوژیک گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum)،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 50، pp. 1–11، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14937/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button