مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آستانه تحمل شوری دو رقم گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum)

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 76

چکیده

 شوری یک تنش محیطی است که رشد و تکامل گیاهان را محدود می کند. اکثر مشکلات شوری در گیاهان عالی در اثر ازدیاد کلرید سدیم است. یکی از راه های غلبه بر مشکلات شوری, شناسایی تحمل شوری گیاهان زراعی است. بدین منظور در این بررسی اثر سطوح مختلف کلرور سدیم (0 و 2 و 4 و 6 و 8 و 10 و 12 دسی زیمنس بر متر) روی مرحله گیاهچه ای گیاه گوجه فرنگی (رقم بومی درتوم و رقم موبیل) با کشت هیدروپونیک مطالعه گردید. نمونه برداری بعد از چهار هفته و هشت هفته انجام شد و میزان کلروفیل a ,b و کلروفیل خام برگ های گیاه همچنین میزان عناصر سدیم, فسفر و پتاسیم اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد با افزایش کلرور سدیم, میزان کلروفیل a ,b و کلروفیل خام کاهش می یابد, بنابراین رشد گیاه با افزایش شوری کاهش می یابد. علایم قابل مشاهده سمیت شامل کاهش رشد ریشه و اندامهای هوایی, نکروزه شدن برگها در سطوح 9 و 12 به ترتیب برای گوجه فرنگی رقم بومی درتوم و گوجه فرنگی رقم موبیل دیده شد, بنابراین آستانه تحمل آنها به ترتیب 8.5 و 11.5 دسی زیمنس بر متر تعیین شد که علیرغم کاهش رشد گیاه, علایم سمیت مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالب زاده، زهرا، مهدی زاده، حسین، اجتهادی، حمید، و ابریشم چی، پروانه. (1388). بررسی آستانه تحمل شوری دو رقم گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum). اکوفیزیولوژی گیاهی، 1(1)، 64-76. SID. https://sid.ir/paper/188522/fa

    Vancouver: کپی

    طالب زاده زهرا، مهدی زاده حسین، اجتهادی حمید، ابریشم چی پروانه. بررسی آستانه تحمل شوری دو رقم گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum). اکوفیزیولوژی گیاهی[Internet]. 1388؛1(1):64-76. Available from: https://sid.ir/paper/188522/fa

    IEEE: کپی

    زهرا طالب زاده، حسین مهدی زاده، حمید اجتهادی، و پروانه ابریشم چی، “بررسی آستانه تحمل شوری دو رقم گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum)،” اکوفیزیولوژی گیاهی، vol. 1، no. 1، pp. 64–76، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/188522/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button