مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آبیاری تکمیلی و مقدار فراهمی آب بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک دو رقم گندم دیم

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 156

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر متفاوت آب دریافتی در مراحل مختلف رشد در سیستم آبیاری تکمیلی, بر فرایندهای فتوسنتزی و عملکرد دانه گندم تحت شرایط دیم, پژوهشی مزرعه ای در قالب طرح آماری کرت های دوبار خرد شده در سال های زراعی 84-83 و 85-84 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز به اجرا در آمد. تیمار کرت های اصلی شامل آبیاری تکمیلی در 5 سطح: بدون آبیاری (دیم), آبیاری در مراحل: ساقه رفتن, غلاف رفتن, گل دهی و پرشدن دانه, تیمار کرت های فرعی شامل 2 رقم گندم به نام های آگوستا و فاین -15 و تیمار کرت های فرعی شامل کود نیتروژن در 3 سطح صفر, 40 و 80 کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که در هر دو سال آزمایش, سرعت فتوسنتز, میزان هدایت روزنه ای, غلظت CO2 زیر روزنه ای و سرعت تعرق, در تیمار آبیاری تکمیلی در مرحله ساقه رفتن نسبت به سایر تیمارها برتری معنی دار داشت. به علاوه, در هر 4 تیمار آبیاری تکمیلی و در مراحل مختلف رشد, میزان پارامترهای فتوسنتز, هدایت روزنه ای و تعرق با کاهش میزان آب دریافتی در هر کرت آزمایشی کاهش یافت. بیشترین عملکرد دانه در هر دو سال آزمایش, از تیمار آبیاری تکمیلی در مرحله ساقه رفتن و کمترین مقدار از تیمار دیم حاصل شد. بیشترین میزان پارامترهای فتوسنتزی, اجزای عملکرد و عملکرد دانه از برهمکنش تیمارهای آبیاری تکمیلی در مرحله ساقه رفتن × رقم فاین-15 و سطح 80 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به دست آمد. آبیاری تکمیلی در مرحله ساقه رفتن در سال 84-83 و 85-84 منجر به افزایش عملکردی به ترتیب حدود 200 و 221 درصد, در مقایسه با تیمار دیم گردید. بنابراین, به نظر می رسد آبیاری تکمیلی در مرحله ساقه رفتن تاثیر بارزی بر عملکرد دانه ارقام گندم دیم دارد و در صورت تامین آب کافی در دیمزارها می توان با یک آبیاری تکمیلی در زمان مناسب, عملکرد گندم دیم را تا دو برابر افزایش داد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

تدین، محمودرضا، و امام، یحیی. (1386). اثر آبیاری تکمیلی و مقدار فراهمی آب بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک دو رقم گندم دیم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 11(42 (الف))، 145-156. SID. https://sid.ir/paper/14988/fa

Vancouver: کپی

تدین محمودرضا، امام یحیی. اثر آبیاری تکمیلی و مقدار فراهمی آب بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک دو رقم گندم دیم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1386؛11(42 (الف)):145-156. Available from: https://sid.ir/paper/14988/fa

IEEE: کپی

محمودرضا تدین، و یحیی امام، “اثر آبیاری تکمیلی و مقدار فراهمی آب بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیک دو رقم گندم دیم،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 11، no. 42 (الف)، pp. 145–156، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14988/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button