مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط آب و هوایی مشهد

صفحات

 صفحه شروع 625 | صفحه پایان 633

چکیده

آبیاری تکمیلی در اغلب مناطق ایران, جهت تولید مناسب محصولات زراعی ضروری می باشد. لذا به منظور بررسی اثر آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم عدس (Lens culinaris Medik.), آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت اسپلیت بلوک در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در این آزمایش, آبیاری به عنوان فاکتور اصلی شامل شش سطح (آبیاری در تمام مراحل فنولوژی گیاه, انجام یک بار آبیاری در هر کدام از مراحل شاخه دهی, گل دهی, غلاف دهی, پر شدن دانه ها و بدون آبیاری طی فصل رشد) و ارقام عدس (رباط, کالپوش و گچساران) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که آبیاری تکمیلی سبب بهبود معنی دار تعداد غلاف در بوته, وزن 100 دانه, عملکرد اقتصادی و عملکرد بیولوژیک شد. به طوری که تیمار آبیاری تکمیلی در مرحله گل دهی پس از تیمار آبیاری کامل, بالاترین مقدار این صفات (به استثنای وزن 100 دانه) را داشت. وزن 100 دانه در تیمارهای آبیاری در مرحله غلاف دهی و پر شدن دانه نسبت به آبیاری در مرحله گل دهی افزایش معنی داری داشت. در تیمار بدون آبیاری, رقم گچساران بیشترین عملکرد را تولید کرد. آبیاری در مرحله گل دهی بیشترین عملکرد را در بین سطوح آبیاری تکمیلی داشت, به طوری که این افزایش عملکرد در ارقام رباط, کالپوش و گچساران به ترتیب 60, 60 و 39 درصد نسبت به تیمار بدون آبیاری بود. با توجه به نتایج فوق, انجام یک نوبت آبیاری تکمیلی در مرحله گل دهی در افزایش تعداد غلاف و عملکرد عدس موثرتر بوده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی، فریده سادات، نظامی، احمد، پارسا، مهدی، و حاج محمدنیاقالیباف، کمال. (1390). اثرات آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط آب و هوایی مشهد. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(3)، 625-633. SID. https://sid.ir/paper/141530/fa

Vancouver: کپی

حسینی فریده سادات، نظامی احمد، پارسا مهدی، حاج محمدنیاقالیباف کمال. اثرات آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط آب و هوایی مشهد. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(3):625-633. Available from: https://sid.ir/paper/141530/fa

IEEE: کپی

فریده سادات حسینی، احمد نظامی، مهدی پارسا، و کمال حاج محمدنیاقالیباف، “اثرات آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام عدس (.Lens culinaris Medik) در شرایط آب و هوایی مشهد،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 3، pp. 625–633، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141530/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button