مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,087
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دما، زمان، لرزش و غلظت های مختلف فرمالین بر پروسه غیرفعال سازی سویه واکسینال ویروس آنفلوانزا (H9N2)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

چکیده

 به منظور تهیه واکسن های غیرفعال, عوامل پاتوژن باید بوسیله مواد شیمیایی مختلف غیرفعال گردند. امروزه بیشتر واکسن های ویروسی غیرفعال در کشور ما بوسیله تاثیر فرمالین بر ویروس تهیه می شوند. با توجه به اهمیت عواملی مانند غلظت فرمالین, مدت زمان غیرفعال سازی, دمای انکوباسیون و شرایط لرزش در پروسه غیرفعال سازی ویروس آنفلوانزا و نیز برای ارتقاء کیفی واکسن نهایی, بهینه کردن شرایط موثر بر غیرفعال سازی ضروری به نظر می رسد. بدین منظور بعد از تهیه و تیترسنجی ویروس سویه واکسینال آنفلوانزا (H9N2), آنرا با استفاده از غلظت های 0.05, 0.075, 0.1, 0.125, 0.15 و 0.2 درصد فرمالین در دماهای 25, 30, 35, 37 و 39 درجه سانتیگراد و زمان های 12, 16 و 21 ساعت و نیز شرایط لرزش و عدم لرزش در طول پروسه, بصورت خوشه ای تقسیم نمودیم. چهار گروه شاهد جهت کنترل متغیرهای مختلف در نظر گرفته شدند. بعد از انجام آزمایشات, نمونه های اخذ شده از همه گروه ها توسط تست غیرفعال شدگی (IT) و تست هماگلوتیناسیون (HA) ارزیابی گردیدند. کلیه آزمایشات فوق در سه دوره تکرار شدند. بر اساس نتایج اخذ شده, غلظت 0.05 درصد فرمالین در حرارت 37 درجه سانتیگراد و زمان انکوباسیون 12 ساعت ویروس را بصورت بهینه غیرفعال نمود. همچنین عملیات لرزاندن تاثیر معنی داری بر روند غیرفعال سازی نداشته است. بر اساس یافته های این تحقیق, عملیات غیرفعال سازی در شرایط مختلف تحت آزمایش تاثیر معنی داری بر تیتر HA ویروس, بلافاصله بعد از غیرفعال سازی, نداشته است. لذا در روند تولید واکسن غیرفعال آنفلوانزا, استفاده از شرایط بهینه فوق جهت غیرفعال سازی پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قدیمی پور، رحیم، خلیلی، ایرج، آمقی، علی، ابراهیمی، محمدمجید، قربانپور، مسعود، صدیق اعتقاد، سعید، و زندیه، بهراد. (1393). بررسی تاثیر دما, زمان, لرزش و غلظت های مختلف فرمالین بر پروسه غیرفعال سازی سویه واکسینال ویروس آنفلوانزا (H9N2). میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 10(1 (پیاپی 28))، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/152042/fa

    Vancouver: کپی

    قدیمی پور رحیم، خلیلی ایرج، آمقی علی، ابراهیمی محمدمجید، قربانپور مسعود، صدیق اعتقاد سعید، زندیه بهراد. بررسی تاثیر دما, زمان, لرزش و غلظت های مختلف فرمالین بر پروسه غیرفعال سازی سویه واکسینال ویروس آنفلوانزا (H9N2). میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1393؛10(1 (پیاپی 28)):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/152042/fa

    IEEE: کپی

    رحیم قدیمی پور، ایرج خلیلی، علی آمقی، محمدمجید ابراهیمی، مسعود قربانپور، سعید صدیق اعتقاد، و بهراد زندیه، “بررسی تاثیر دما, زمان, لرزش و غلظت های مختلف فرمالین بر پروسه غیرفعال سازی سویه واکسینال ویروس آنفلوانزا (H9N2)،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 10، no. 1 (پیاپی 28)، pp. 37–44، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152042/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا