مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,658
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت آلودگی باکتریایی تلفات جوجه کشی های شترمرغ

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 134

چکیده

 تلفات جنینی به عنوان یکی از مهمترین عوامل زیان دهی در پرورش تجاری شترمرغ محسوب می گردد. در این میان نقش آلودگی های باکتریایی تخم های نطفه دار از اهمیت بالایی برخوردار است. بیشتر باکتری های گزارش شده از تلفات جوجه کشی شترمرغ از عوامل همه جایی می باشند. مواردی از این باکتری ها توانایی ایجاد التهاب در مجاری تناسلی را داشته و انتقال آن ها به داخل تخم از این مسیر امکان پذیر می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی وضعیت آلودگی باکتریایی تلفات جوجه کشی های شترمرغ بود که برای نخستین بار در کشور صورت می گیرد.تعداد 120 نمونه به صورت هفتگی در مدت 3 ماه و از سه واحد جوجه کشی شترمرغ جمع آوری گردید. در آزمایشگاه پس از ضدعفونی سطح پوسته تخم, در مجاورت شعله در ناحیه اتاقک هوایی پوسته آهکی تخم شکسته شد. سپس جنین موجود مورد کالبدگشایی قرار گرفته و از اندام های مختلف نمونه برداری صورت گرفت. شناسایی پرگنه های جداسازی شده با استفاده از تکنیک های استاندارد باکتری شناسی و ویژگی های بیوشیمیایی صورت گرفت.از مجموع 120 نمونه بررسی شده, در 56 نمونه (46.6 درصد) آلودگی باکتریایی تشخیص داده شد که از25  مورد (44.6 درصد) نمونه های مثبت بیش از یک جنس باکتری جداسازی شد. تعداد و درصد باکتری های جدا سازی شده نسبت به کل نمونه ها عبارت بودند از: 28 مورد سودوموناس (23.3 درصد), 24 مورد اشریشیاکلی (20 درصد),9  مورد کلبسیلا (7.5 درصد),7 مورد باسیلوس (5.8 درصد), 6 مورد سیتروباکتر (5 درصد), 6 مورد استافیلوکوکوس (5 درصد), 4 مورد پروتئوس (3.3 درصد), 1 مورد آئروموناس ( 0.8درصد), 1 مورد کورینه باکتریوم ( 0.8درصد) و 1 مورد انتروباکتر (0.8 درصد). بنابراین از 53.3 درصد نمونه ها آلودگی باکتریایی جداسازی نشد. بیشتر باکتری های گزارش شده از تلفات جوجه کشی های شترمرغ در این تحقیق از عوامل همه جایی می باشند. مواردی از این باکتری ها توانایی ایجاد التهاب در مجاری تناسلی را داشته و انتقال آن ها به داخل تخم از این مسیر محتمل است. بنابراین برای کاهش آلودگی تخم های نطفه دار شترمرغ, رعایت موازین بهداشتی و استانداردهای مدیریتی در گله های مولد, در زمان جمع آوری و نگهداری تخم های نطفه دار و همچنین در تاسیسات جوجه کشی ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی فر، آریا، پیغمبری، سیدمصطفی، صدرزاده، اوستا، زهرایی صالحی، محمدتقی، عسکری بدویی، مهدی، و حاجی بابایی، علی. (1388). بررسی وضعیت آلودگی باکتریایی تلفات جوجه کشی های شترمرغ. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 5(2)، 129-134. SID. https://sid.ir/paper/152063/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی فر آریا، پیغمبری سیدمصطفی، صدرزاده اوستا، زهرایی صالحی محمدتقی، عسکری بدویی مهدی، حاجی بابایی علی. بررسی وضعیت آلودگی باکتریایی تلفات جوجه کشی های شترمرغ. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1388؛5(2):129-134. Available from: https://sid.ir/paper/152063/fa

    IEEE: کپی

    آریا رضایی فر، سیدمصطفی پیغمبری، اوستا صدرزاده، محمدتقی زهرایی صالحی، مهدی عسکری بدویی، و علی حاجی بابایی، “بررسی وضعیت آلودگی باکتریایی تلفات جوجه کشی های شترمرغ،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 5، no. 2، pp. 129–134، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button