مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره های گیاه صبر زرد (Aloe vera) علیه ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) و لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes)

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره آبی, اتانولی, متانولی, استونی, کلروفورمی و اتیل استات حاصل از برگ گیاه صبر زرد (Aloe vera) بر روی دو باکتری بیماری زای ماهی, ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) و لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes) بود. عصاره گیاه صبر زرد با استفاده از دستگاه روتاری بدست آمد و باکتری های ویبریو کلرا و لیستریا مونوسایتوژنز از کلیکسیون قارچ و باکتری ایران تهیه شدند. حداقل غلظت کشندگی (MBC) و حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) عصاره ها با روش رقت سازی در چاهک تعیین گردید. همچنین قطر هاله مهاری با استفاده از روش دیسک گذاری تعیین شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره آبی گیاه صبر زرد, علی رغم خواص مهاری و کشندگی علیه لیستریا مونوسایتوژنز, هیچگونه تاثیری بر ویبریو کلرا نداشت. بیشترین خواص مهار کنندگی و کشندگی علیه هر دو باکتری مورد مطالعه, مربوط به عصاره کلروفورمی صبر زرد بود, هرچند تاثیر ضد باکتریایی آن بر لیستریا مونوسایتوژنز, بیشتر بود. عصاره کلروفومی حتی در رقیق ترین حالت نیز دارای خاصیت مهارکنندگی بود. به همین ترتیب, بیشترین قطر هاله مهاری عصاره صبر زرد مربوط به حلال کلروفورم و علیه لیستریا مونوسایتوژنز بود. با توجه به اینکه صبر زرد به راحتی به صورت خوراکی مصرف می شود و با توجه به قابل دسترس بودن و قیمت مناسب آن, امکان استفاده از آن به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک های مرسوم و مواد شیمیایی ضد عفونی کننده استخر های پرورشی وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ریگی، مهین، سعیدی، سعیده، مقصودی، علی، و بزی، صفورا. (1398). بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره های گیاه صبر زرد (Aloe vera) علیه ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) و لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes). میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 15(1(پیاپی 38) )، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/152161/fa

    Vancouver: کپی

    ریگی مهین، سعیدی سعیده، مقصودی علی، بزی صفورا. بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره های گیاه صبر زرد (Aloe vera) علیه ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) و لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes). میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1398؛15(1(پیاپی 38) ):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/152161/fa

    IEEE: کپی

    مهین ریگی، سعیده سعیدی، علی مقصودی، و صفورا بزی، “بررسی اثرات ضدباکتریایی عصاره های گیاه صبر زرد (Aloe vera) علیه ویبریو کلرا (Vibrio cholerae) و لیستریا مونوسایتوژنز (Listeria monocytogenes)،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 15، no. 1(پیاپی 38) ، pp. 39–48، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/152161/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button