مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ترکیب پذیری عمومی و خصوصی مقاومت به بولتینگ و سرکوسپورا، صفات تکنولوژیک و عملکرد در لاین های چغندرقند با استفاده از تجزیه تلاقی دای آلل

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 303

چکیده

 به منظور بررسی ترکیب پذیری عمومی و خصوصی مقاومت به لکه برگی سرکوسپورا, بولتینگ و برخی صفات مهم زراعی و تکنولوژیک چغندرقند, تعداد 36 هیبرید حاصل از تلاقی 9 والد -O تایپ چغندرقند به صورت یک دای آلل 9×9 به همراه چهار شاهد در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول در سال زراعی 88-1387 مورد بررسی قرار گرفتند. هیبریدها همراه با 9 والد در یک آزمایش 49 رقمی در قالب طرح لاتیس سه گانه در 3 تکرار کشت شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارها برای کلیه صفات به جز عیار قند, سدیم, شکر قابل استحصال و ضریب استحصال شکر تفاوت معنی دار وجود دارد. بر اساس نتایج تجزیه تلاقی دای آلل, ترکیب پذیری عمومی لاین ها برای کلیه صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. همچنین ترکیب پذیری خصوصی برای صفات عملکرد ریشه, عملکرد قند, عملکرد قند قابل استحصال و پتاسیم در سطح احتمال 1 درصد و برای صفت مقاومت به سرکوسپورا و مقاومت به بولتینگ در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. در مجموع اثرهای افزایشی و غیرافزایشی در کنترل مقاومت به سرکوسپورا و بولتینگ, عملکرد ریشه, عملکرد قند و عملکرد قند قابل استحصال دخالت داشتند, اما سهم اثرهای غیرافزایشی در کنترل صفات مقاومت به بولتینگ, عملکرد ریشه, عملکرد قند و عملکرد قند قابل استحصال بیشتر بود. بهترین والد برای مقاومت به سرکوسپورا و بولتینگ RR607 بود اما این لاین از لحاظ عملکرد ریشه مناسب نبود. بهترین هیبرید برای مقاومت به سرکوسپورا, عملکرد ریشه, عملکرد قند و عملکرد قند قابل استحصال از تلاقیRR607×452  بهترین هیبرید برای مقاومت به بولتینگ از تلاقیSB-FIROZ×261  و بهترین هیبرید از لحاظ مقاومت به سرکوسپورا و بولتینگ از تلاقی  RR607×436حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیازی، محسن، امیری، رضا، رجبی، اباذر، اوراضی زاده، محمدرضا، و شریفی، حمید. (1390). مطالعه ترکیب پذیری عمومی و خصوصی مقاومت به بولتینگ و سرکوسپورا, صفات تکنولوژیک و عملکرد در لاین های چغندرقند با استفاده از تجزیه تلاقی دای آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 42(2)، 295-303. SID. https://sid.ir/paper/153362/fa

    Vancouver: کپی

    نیازی محسن، امیری رضا، رجبی اباذر، اوراضی زاده محمدرضا، شریفی حمید. مطالعه ترکیب پذیری عمومی و خصوصی مقاومت به بولتینگ و سرکوسپورا, صفات تکنولوژیک و عملکرد در لاین های چغندرقند با استفاده از تجزیه تلاقی دای آلل. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛42(2):295-303. Available from: https://sid.ir/paper/153362/fa

    IEEE: کپی

    محسن نیازی، رضا امیری، اباذر رجبی، محمدرضا اوراضی زاده، و حمید شریفی، “مطالعه ترکیب پذیری عمومی و خصوصی مقاومت به بولتینگ و سرکوسپورا, صفات تکنولوژیک و عملکرد در لاین های چغندرقند با استفاده از تجزیه تلاقی دای آلل،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 42، no. 2، pp. 295–303، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153362/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button