Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

506
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

106
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه قابلیت ترکیب پذیری پنج واریته برنج (.Oryza sativa L) برای شش صفت مورفولوژیکی به روش تلاقی دای آلل

صفحات

 صفحه شروع 519 | صفحه پایان 527

چکیده

 شش صفت مورفولوژیکی برنج طی یک تلاقی دای آلل 5x5 یک طرفه با استفاده از یک طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1386 در نسل F1 در ایستگاه تحقیقات برنج کشور-آمل مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس برای صفات ارتفاع بوته, زاویه برگ پرچم, طول برگ پرچم, عرض برگ پرچم, طول اولین میانگره و طول خوشه حاکی از وجود تفاوت های ژنتیکی معنی دار بین ارقام و هیبریدهای مورد مطالعه بود. معنی دار بودن میانگین مربعات ترکیب پذیری عمومی (GCA) و ترکیب پذیری خصوصی (SCA) وجود اثرات افزایشی و غیرافزایشی را در کنترل صفات مربوطه نشان داد. هم چنین معنی دار شدن نسبت میانگین مربعات MS (GCA)/MS (SCA) در تمامی صفات, نشان دهنده اهمیت بیشتر اثر افزایشی نسبت به اثر غیر افزایشی ژن های کنترل کننده صفات مورد مطالعه بود. قابلیت وراثت پذیری خصوصی بالای این صفات بیانگر وجود نقش عمده برای اثر افزایشی ژن ها در کنترل ژنتیکی خصوصیات مورد مطالعه می باشد بنابراین بازدهی گزینش برای این صفات زیاد خواهد بود. در مجموع والدین ندا و IR62871-175-1-10 به طور مشترک بهترین والد از نظر ترکیب پذیری عمومی در جهت کاهش ارتفاع, طول برگ پرچم و طول میانگره و افزایش عرض برگ پرچم بودند و تلاقی های ندا×بینام و ندا×دشت بهترین دورگ از نظر SCA به ترتیب برای افزایش طول خوشه و کاهش ارتفاع بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آهنگر، لیلا، رنجبر، غلامعلی، و نوروزی، محمد. (1388). مطالعه قابلیت ترکیب پذیری پنج واریته برنج (.Oryza sativa L) برای شش صفت مورفولوژیکی به روش تلاقی دای آلل. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 13(47 (ب))، 519-527. SID. https://sid.ir/paper/452511/fa

    Vancouver: کپی

    آهنگر لیلا، رنجبر غلامعلی، نوروزی محمد. مطالعه قابلیت ترکیب پذیری پنج واریته برنج (.Oryza sativa L) برای شش صفت مورفولوژیکی به روش تلاقی دای آلل. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1388؛13(47 (ب)):519-527. Available from: https://sid.ir/paper/452511/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آهنگر، غلامعلی رنجبر، و محمد نوروزی، “مطالعه قابلیت ترکیب پذیری پنج واریته برنج (.Oryza sativa L) برای شش صفت مورفولوژیکی به روش تلاقی دای آلل،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 13، no. 47 (ب)، pp. 519–527، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/452511/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا