مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش گرمای انتهای فصل بر عملکرد، اجزای عملکرد و برخی صفات مورفو-فنولوژیک ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L) در شرایط آب و هوایی اهواز

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 40

چکیده

 گرمای انتهای فصل گسترده ترین نوع تنش گرمایی در جهان است. به منظور بررسی تاثیر تنش گرمای انتهای فصل بر جو, آزمایشی در دو شرایط عادی (نرمال) و تنش گرما روی ده ژنوتیپ جو شامل ژنوتیپ های دو ردیفه ماهور, خرم, نیمروز, آبیدر و ژنوتیپ های شش ردیفه یوسف, ریحان 03, ایذه, زهک, نصرت و جنوب در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا شد. نتایج نشان داد که تنش گرما باعث کاهش معنی دار صفات گذارشناختی (فنولوژیک) شامل شمار روز از کاشت تا سنبله دهی (38درصد) و شمار روز از کاشت تا رسیدگی (34درصد), صفات ساختار ظاهری (مورفولوژیک) شامل ارتفاع بوته (47درصد), طول ساق گل یا پدانکل (36درصد) و عملکرد زیست توده یا بیولوژیک (52درصد) و صفات مرتبط با عملکرد دانه شامل طول سنبله بدون ریشک (21درصد), شمار سنبلچه در سنبله (31درصد), شمار دانه در سنبله (36درصد), وزن هزاردانه (7درصد), شاخص برداشت (7درصد) و عملکرد دانه (42درصد) شد. در شرایط عادی ژنوتیپ یوسف با میانگین 5.4 تن در هکتار و در شرایط تنش ژنوتیپ های جنوب و ریحان 03 با میانگین 3.4 تن در هکتار, بیشترین میزان عملکرد و ژنوتیپ آبیدر در هر دو شرایط کمترین میزان عملکرد را به خود اختصاص دادند. در این تحقیق شاخص برداشت بیشترین همبستگی را با عملکرد دانه در شرایط تنش (P£0.01, r=0.77) و در شرایط عادی (P£0.01, r=0.91) نشان داد. این موضوع بر کارایی این صفت برای ارزیابی ژنوتیپ ها در بررسی های تنش گرما تاکید دارد. به طورکلی ژنوتیپ های شش ردیفه جو ازنظر بیشتر صفات موردبررسی از ژنوتیپ های چهار ردیفه برتر بودند و عملکرد دانه بالاتری در هر دو شرایط عادی و تنش نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اورکی، اکرم، سیاهپوش، محمدرضا، راهنما، افراسیاب، و لک زاده، ایرج. (1395). تاثیر تنش گرمای انتهای فصل بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات مورفو-فنولوژیک ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L) در شرایط آب و هوایی اهواز. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(1)، 29-40. SID. https://sid.ir/paper/153368/fa

    Vancouver: کپی

    اورکی اکرم، سیاهپوش محمدرضا، راهنما افراسیاب، لک زاده ایرج. تاثیر تنش گرمای انتهای فصل بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات مورفو-فنولوژیک ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L) در شرایط آب و هوایی اهواز. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(1):29-40. Available from: https://sid.ir/paper/153368/fa

    IEEE: کپی

    اکرم اورکی، محمدرضا سیاهپوش، افراسیاب راهنما، و ایرج لک زاده، “تاثیر تنش گرمای انتهای فصل بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات مورفو-فنولوژیک ژنوتیپ های جو (.Hordeum vulgare L) در شرایط آب و هوایی اهواز،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 1، pp. 29–40، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153368/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button