مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

181
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر محلول پاشی اسید آسکوربیک بر ویژگی های کمّی، کیفی و برخی تغییرپذیری های بیوشیمیایی برگ ذرت دانه ای در شرایط تنش کم آبی

صفحات

 صفحه شروع 365 | صفحه پایان 375

چکیده

 به منظور ارزیابی تأثیر تنش کمبود آب و محلول پاشی اسید آسکوربیک, بر ویژگی های زراعی, فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی ذرت آزمایشی در سال 1393 در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین صورت پذیرفت. این تحقیق به صورت کرت های خرد شده(اسپیلیت پلات) در قالب طرح پایه ی بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. عامل آبیاری به عنوان عامل اصلی در چهار سطح )آبیاری بنا بر عرف منطقه, قطع آبیاری در مرحله ی هشت برگی, قطع آبیاری در مرحله ی ظهور کاکل و قطع آبیاری در مراحل هشت برگی و ظهور کاکل در بلال به طور توأم) و عامل فرعی شامل محلول-پاشی اسید آسکوربیک در سه سطح (محلول پاشی با آب خالص, محلول پاشی با غلظت 50 قسمت در میلیون(پی پی ام) ومحلول پاشی با غلظت 100 قسمت در میلیون) در نظر گرفته شد. نتایج به دست آمده از این بررسی نشان داد که قطع آبیاری در مراحل مختلف رشد ذرت سبب کاهش معنی داری در عملکرد دانه و عملکرد زیست توده (بیوماس), شاخص برداشت, درصد روغن و پروتئین دانه, عملکرد روغن و پروتئین دانه و محتوای سبزینه ی (کلروفیل) برگ و افزایش میزان پرولین و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز شد. محلول پاشی با اسید آسکوربیک توانست از کاهش عملکرد کمی و کیفی و محتوای سبزینه ی برگ و همچنین افزایش میزان پرولین و فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز جلوگیری کند. به طورکلی با توجه به بهبود کمی و کیفی صفات مورد بررسی می توان نتیجه گرفت که کاربرد اسید آسکوربیک با از بین بردن رادیکال های آزاد سبب کاهش فعالیت آنزیم های پاداکسنده (آنتی اکسیدانت) و تجمع پرولین شده و به طور غیرمستقیم با بهبود شرایط رشد سبب افزایش عملکرد و کیفیت دانه ی ذرت می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توحیدی مقدم، حمیدرضا. (1396). تأثیر محلول پاشی اسید آسکوربیک بر ویژگی های کمّی, کیفی و برخی تغییرپذیری های بیوشیمیایی برگ ذرت دانه ای در شرایط تنش کم آبی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(2 )، 365-375. SID. https://sid.ir/paper/153399/fa

    Vancouver: کپی

    توحیدی مقدم حمیدرضا. تأثیر محلول پاشی اسید آسکوربیک بر ویژگی های کمّی, کیفی و برخی تغییرپذیری های بیوشیمیایی برگ ذرت دانه ای در شرایط تنش کم آبی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(2 ):365-375. Available from: https://sid.ir/paper/153399/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا توحیدی مقدم، “تأثیر محلول پاشی اسید آسکوربیک بر ویژگی های کمّی, کیفی و برخی تغییرپذیری های بیوشیمیایی برگ ذرت دانه ای در شرایط تنش کم آبی،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 2 ، pp. 365–375، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153399/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button