مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

912
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر متابولیسم اسیدهای نوکلئیک، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، فلورسانس کلروفیل و تنظیم کننده های اسمزی پنج رقم کلزا

صفحات

 صفحه شروع 491 | صفحه پایان 502

چکیده

 به منظور بررسی نقش آنزیم دزوکسی ریبونوکلئاز I, میزان کل اسیدهای نوکلئیک, آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز  (CAT), اسکوربات پراکسیداز (APX) وگایاکول پراکسیداز (GPX) و دو تنظیم کننده اسمزی قندهای محلول و پرولین به همراه مقدار کلروفیل و فلورسانس کلروفیل بر میزان تحمل به شوری پنج رقم کلزا, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در مرکز زیست فناوری دانشگاه زابل (بیوسنتر) انجام گرفت. پنج رقم کلزا به نام های Hyola308, Hyola401, Hyola60, Option 50و RGS 003 بعنوان فاکتور A و چهار سطح شوری 0, 100, 200 و 300 میلی مولار نمک NaCl بعنوان فاکتور B در نظر گرفته شدند. نتایج حاصل از تجزیه آماری داده ها نشان داد شوری تاثیر معنی داری بر میزان فعالیت آنزیم دزوکسی ریبونوکلئاز I و مقدار کل اسیدهای نوکلئیک موجود در بافت برگ ها داشت و سبب افزایش آنها گردید. میزان این دو ترکیب در بالاترین سطح تیمار شوری در رقم RGS003 نسبت به ارقام دیگر به طور معنی داری بالاتر بود. شوری منجر به کاهش وزن تر و خشک و افزایش مقادیر قندهای محلول و پرولین در دو بخش هوایی و ریشه ارقام کلزا شد. رقم Hyola401 بیشترین مقادیر این دو ترکیب را در هر دو بخش دارا بود. مقدار کلروفیل برگ ها در تیمار 300 میلی مولار نمک نسبت به شاهد کاهش نشان داد و اثر معنی داری بر میزان فلورسانس کلروفیل نداشت. میزان فعالیت دو آنزیم APX و CAT در هر دو بخش ساقه و ریشه در تیمارهای شوری افزایش معنی داری نشان داد ولی مقدار GPX کاهش داشت. در بین ارقام, بیشترین میزان فعالیت آنزیم CAT در هر دو بخش هوایی و ریشه را رقم Option50 و APX را رقم RGS003 به طور معنی داری دارا بودند. بر اساس نتایج این آزمایش می توان بیان کرد که رقم RGS003 در طی مواجه شدن با شوری از دو مکانیسم بالا بردن فعالیت آنزیم دزوکسی ریبونوکلئاز  Iو آنزیم های آنتی اکسیدان استفاده می کند و از کارایی بالاتری نسبت به سایر ارقام برخودار بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، مصطفی، مصری، فاطمه، و کیخا، زینب. (1389). اثر تنش شوری بر متابولیسم اسیدهای نوکلئیک, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, فلورسانس کلروفیل و تنظیم کننده های اسمزی پنج رقم کلزا. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(3)، 491-502. SID. https://sid.ir/paper/153524/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری مصطفی، مصری فاطمه، کیخا زینب. اثر تنش شوری بر متابولیسم اسیدهای نوکلئیک, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, فلورسانس کلروفیل و تنظیم کننده های اسمزی پنج رقم کلزا. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(3):491-502. Available from: https://sid.ir/paper/153524/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی حیدری، فاطمه مصری، و زینب کیخا، “اثر تنش شوری بر متابولیسم اسیدهای نوکلئیک, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, فلورسانس کلروفیل و تنظیم کننده های اسمزی پنج رقم کلزا،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 3، pp. 491–502، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153524/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button