مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

946
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سطوح مختلف شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی و جذب عناصر سدیم و پتاسیم در گندم

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 94

چکیده

 به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف شوری بر میزان فعالیت سه آنزیم آنتی اکسیدان کاتالاز (CAT), آسکوربات پراکسیداز (APX) و گایاکول پراکسیداز(GPX) , همچنین جذب عناصر سدیم و پتاسیم و نیز دو ترکیب آلی کربوهیدرات و پرولین در مرحله گیاهچه ای شش رقم گندم, آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1386 در مرکز زیست پژوهشی دانشگاه زابل (بیوسنتر) انجام گرفت. تیمارهای آزمایش شامل چهار سطح شوری صفر, 100, 200, و 300 میلی مولار نمک NaCl و شش رقم گندم بنام های الوند, فلات, گاسکوژن, لاین 4, مهدوی و شیرازی بودند. نتایج نشان داد در طی اعمال تنش و با بالارفتن میزان شوری از شاهد به 300 میلی مولار تنها بر میزان فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان APX افزوده شد و از فعالیت دو آنزیم دیگر کاسته شد. در سطح شوری 300 میلی مولار, بالاترین میزان فعالیت آنزیم APX مربوط به ارقام فلات و مهدوی بود. در این بین میزان دو ترکیب کربوهیدرات و پرولین در واکنش به تنش شوری در همه ارقام افزایش یافت. این افزایش در چهار رقم الوند, گاسکوژن, لاین 4 و شیرازی که دارای فعالیت آنزیم APX کمتری بودند, بیشتر بود. در اثر شوری از جذب عنصر پتاسیم کاسته و بر جذب سدیم افزوده شد. در بین ارقام مورد بررسی, دو رقم مهدوی و فلات با داشتن بالاترین فعالیت آنزیم APX و میزان مناسبی کربوهیدرات و پرولین در بخش هوایی, بخصوص در سطح شوری 300 میلی مولار دارای کاهش قابل ملاحظه ای در جذب سدیم و افزایش جذب پتاسیم نسبت به سایر ارقام بودند. بطور کلی با توجه به نتایج بدست آمده در این آزمایش می توان استنباط کرد که در مرحله گیاهچه ای فرآیند تنظیم اسمزی کارآتر از فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان در مقاومت به شوری ارقام گندم موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، مصطفی، و مصری، فاطمه. (1389). بررسی سطوح مختلف شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی و جذب عناصر سدیم و پتاسیم در گندم. تنش های محیطی در علوم زراعی، 3(1)، 83-94. SID. https://sid.ir/paper/210008/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری مصطفی، مصری فاطمه. بررسی سطوح مختلف شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی و جذب عناصر سدیم و پتاسیم در گندم. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1389؛3(1):83-94. Available from: https://sid.ir/paper/210008/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی حیدری، و فاطمه مصری، “بررسی سطوح مختلف شوری بر واکنش های فیزیولوژیکی و جذب عناصر سدیم و پتاسیم در گندم،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 3، no. 1، pp. 83–94، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/210008/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button