مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پراکسیداسیون چربی ها و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت در بذر گلرنگ تحت شرایط پیری طبیعی و مصنوعی

صفحات

 صفحه شروع 545 | صفحه پایان 554

چکیده

 این آزمایش به منظور شناخت مکانیسم های پیری بذرهای گلرنگ انجام شد که در آن از تیمارهای پیری طبیعی (انبارداری معمولی به مدت 6 سال), پیری مصنوعی (نگهداری در دمای 41 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 100 درصد به مدت 4, 8 و 12 روز) و بدون پیری استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که درصد جوانه زنی, بنیه گیاهچه و فعالیت سه آنزیم آنتی اکسیدانت کاتالاز, پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز بر اثر تیمار پیری مصنوعی و طبیعی کاهش یافت و محتوی مالون دی آلدهاید (MDA) بذر و جنین, میزان نشت الکترولیت ها از بذر و جنین همچنین میانگین زمان جوانه زنی بر اثر تیمار پیری مصنوعی و طبیعی افزایش یافت. همچنین بر اثر تیمار پیری مصنوعی و طبیعی میانگین زمان جوانه زنی افزایش یافت که این افزایش در تیمار پیری طبیعی از کلیه تیمارها بیشتر بود. در تیمار پیری مصنوعی با افزایش مدت زمان پیری اثرات تیمار شدیدتر بود به طوری که درصد جوانه زنی در تیمار بدون پیری, 4, 8 و 12 روز پیری به ترتیب 94, 64, 56 و 41 درصد بود. آنزیم آسکوربات پراکسیداز نسبت به دو آنزیم دیگر حساسیت بیشتری نسبت به تیمارهای مختلف پیری نشان داد و درصد کاهش فعالیت آن در شرایط پیری از دو آنزیم دیگر بیشتر بود. میزان فعالیت هر سه آنزیم آنتی اکسیدانت با محتوی MDA بذر و جنین همبستگی منفی و معنی داری نشان داد و بیانگر این است که با کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در تیمارهای پیری میزان گونه های فعال اکسیژن افزایش یافته که موجب افزایش پراکسیداسیون چربی ها شده است که احتمالا بر اثر پراکسیداسیون چربی ها و تخریب غشا های سلول, درصد جوانه زنی و بنیه بذر کاهش یافته است. تخریب غشا های سلول موجب افزایش نشت الکترولیت ها از بذر و جنین شده که همبستگی قوی و منفی بین نشت الکترولیت ها و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت نشانگر این مساله است. به طور کلی کاهش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت می تواند یکی از مکانیسم های فیزیولوژیکی دخیل در زوال بذر تحت شرایط پیری طبیعی و مصنوعی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، اعظم، سادات نوری، سیداحمد، توکل افشاری، رضا، ایران نژاد، حمید، اکبری، غلامعلی، و توکلی، افشین. (1389). بررسی پراکسیداسیون چربی ها و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت در بذر گلرنگ تحت شرایط پیری طبیعی و مصنوعی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 41(3)، 545-554. SID. https://sid.ir/paper/153526/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی اعظم، سادات نوری سیداحمد، توکل افشاری رضا، ایران نژاد حمید، اکبری غلامعلی، توکلی افشین. بررسی پراکسیداسیون چربی ها و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت در بذر گلرنگ تحت شرایط پیری طبیعی و مصنوعی. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(3):545-554. Available from: https://sid.ir/paper/153526/fa

    IEEE: کپی

    اعظم زمانی، سیداحمد سادات نوری، رضا توکل افشاری، حمید ایران نژاد، غلامعلی اکبری، و افشین توکلی، “بررسی پراکسیداسیون چربی ها و فعالیت برخی آنزیم های آنتی اکسیدانت در بذر گلرنگ تحت شرایط پیری طبیعی و مصنوعی،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 3، pp. 545–554، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button