مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

709
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف تنش های شوری و خشکی بر شاخص های رشدی و اسانس بادرنجبویه (.Melissa officinalis L)

صفحات

 صفحه شروع 673 | صفحه پایان 686

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر تنش خشکی و شوری بر شاخص های رشدی و اسانس بادرنجبویه, دو آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. در آزمایش شوری از پنج سطح 0, 1, 2, 3 و 4 دسی زیمنس بر متر محلول کلرید سدیم و در آزمایش تنش خشکی از پنج تیمار 50, 62.5, 75, 87.5 و 100 درصد ظرفیت زراعی آب قابل دسترس گیاه به عنوان تیمارهای آزمایش استفاده شد. ویژگی های ساختار ظاهری (مورفولوژیکی), درصد ماده خشک و درصد اسانس اندازه گیری شدند. شوری و خشکی, به جز درصد اسانس همه مشخصه (پارامتر) ها را کاهش دادند و تاثیر کاهش شوری بیشتر از خشکی بود. بیشترین و کمترین میزان ویژگی های رشدی و درصد اسانس به ترتیب از تیمار 100 و 50 درصد آب قابل دسترس گیاه به دست آمد. در آزمایش شوری, با افزایش سطوح شوری همه مشخصه های رشدی سیر کاهشی داشتند. درصد اسانس از سطح 0 تا 1 دسی زیمنس بر متر افزایش و پس از آن کاهش یافت. با این وجود گیاهان تیمارشده درصد اسانس بالاتری را نسبت به شاهد نشان دادند. تنش شوری و خشکی سبب کاهش شاخص های رشدی و تا حدودی افزایش درصد اسانس شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گرگینی شبانکاره، حسین، فاخری، براتعلی، و محمدپوروشوایی، رقیه. (1394). تاثیر سطوح مختلف تنش های شوری و خشکی بر شاخص های رشدی و اسانس بادرنجبویه (.Melissa officinalis L). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 46(4)، 673-686. SID. https://sid.ir/paper/153661/fa

    Vancouver: کپی

    گرگینی شبانکاره حسین، فاخری براتعلی، محمدپوروشوایی رقیه. تاثیر سطوح مختلف تنش های شوری و خشکی بر شاخص های رشدی و اسانس بادرنجبویه (.Melissa officinalis L). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1394؛46(4):673-686. Available from: https://sid.ir/paper/153661/fa

    IEEE: کپی

    حسین گرگینی شبانکاره، براتعلی فاخری، و رقیه محمدپوروشوایی، “تاثیر سطوح مختلف تنش های شوری و خشکی بر شاخص های رشدی و اسانس بادرنجبویه (.Melissa officinalis L)،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 46، no. 4، pp. 673–686، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button