مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط بین محتوی آب نسبی و پارامترهای تبادلات گازی با مقاومت به خشکی در هفت رقم گندم نان

صفحات

 صفحه شروع 197 | صفحه پایان 208

چکیده

 به منظور تعیین عوامل روزنه ای و غیرروزنه ای محدود کننده فتوسنتز در شرایط تنش خشکی, ارقام گندم بک کراس روشن بهاره,M-79-17  و M-79-4 (مقاوم به خشکی), آزادی و کویر (نیمه مقاوم به خشکی) و کرج 1 و مرودشت (حساس به خشکی) طی یک تحقیق گلخانه ای در قالب آزمایش فاکتوریل دو عاملی (شامل هفت رقم کندم و دو سطح خشکی) با طرح پایه بلوک کامل تصادفی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفتند. در حالیکه محتوی آب نسبی رقم مرودشت در شرایط تنش خشکی شدیدا کاهش یافته بود, کاهشی در محتوی آب نسبی رقم مقاوم  M-79-4مشاهده نشد. همچنین رقم مقاوم بک کراس روشن بهاره بیشترین میزان سرعت فتوسنتز و کمترین میران کاهش آن را در شرایط تنش خشکی داشت. برعکس, رقم حساس مرودشت کمترین میزان سرعت فتوسنتز و بیشترین میزان کاهش آن را در شرایط تنش خشکی نشان داد. افت فتوسنتز ارقام حساس به خشکی به محدودیت بیشتر عوامل روزنه ای (بسته شدن بیشتر روزنه ها) و غیرروزنه ای (هدایت مزوفیلی, محتوی کلروفیل و پروتیین محلول برگ کمتر) آن ها در شرایط تنش ربط داده می شود. به نظر می رسد ارقامی که بتوانند علیرغم تجربه کردن پسابیدگی, روزنه های خود را باز نگه داشته و محتوی کلروفیل و پروتئین محلول برگ بیشتری داشته باشند, از سرعت فتوسنتز بالاتری برخوردار بوده و به خشکی مقاوم تر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جباری، فرهاد، احمدی، علی، پوستینی، کاظم، علی زاده، هوشنگ، شریف زاده، فرزاد، و رنجبر، مجید. (1388). بررسی ارتباط بین محتوی آب نسبی و پارامترهای تبادلات گازی با مقاومت به خشکی در هفت رقم گندم نان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(2)، 197-208. SID. https://sid.ir/paper/153678/fa

    Vancouver: کپی

    جباری فرهاد، احمدی علی، پوستینی کاظم، علی زاده هوشنگ، شریف زاده فرزاد، رنجبر مجید. بررسی ارتباط بین محتوی آب نسبی و پارامترهای تبادلات گازی با مقاومت به خشکی در هفت رقم گندم نان. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(2):197-208. Available from: https://sid.ir/paper/153678/fa

    IEEE: کپی

    فرهاد جباری، علی احمدی، کاظم پوستینی، هوشنگ علی زاده، فرزاد شریف زاده، و مجید رنجبر، “بررسی ارتباط بین محتوی آب نسبی و پارامترهای تبادلات گازی با مقاومت به خشکی در هفت رقم گندم نان،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 2، pp. 197–208، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153678/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button