مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تجزیه وتحلیل نگاره ای عملکرد دانه و اجزای آن در برخی رقم های گندم نان به روش دی آلل-روش هیمن

صفحات

 صفحه شروع 913 | صفحه پایان 922

چکیده

 به منظور تجزیه وتحلیل نگاره ای (گرافیکی) و برآورد فراسنجه (پارامتر)های ژنتیکی عملکرد دانه و اجزای آن از تلاقی دی آلل یک سویه و هفت نژادگان (ژنوتیپ) گندم نان استفاده شد. در این بررسی والدین به همراه 21 دورگ (هیبرید) آن ها در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار ارزیابی شدند. نتایج تجزیه ی واریانس گویای وجود تفاوت معنی دار بین نژادگان ها برای ارتفاع بوته, طول ساق گل (پدانکل), طول سنبله, شمار دانه در بوته, عملکرد دانه در بوته و وزن هزاردانه بود. نتایج آزمون مقدماتی جینکز و هیمن نشان داد, فرضیه های مدل برای شمار دانه در بوته و عملکرد دانه در بوته صادق بود اما برای طول سنبله, طول ساق گل و وزن هزاردانه با حذف یک والد و برای ارتفاع بوته با حذف دو والد صادق شد. نتایج به دست آمده از تجزیه ی هیمن نشان داد, اثر افزایشی و غیرافزایشی ژن ها در کنترل صفات نقش دارند. بیشترین میزان وراثت پذیری خصوصی در ارتفاع بوته (47/. ) و کمترین آن در شمار دانه در بوته (21/. ) مشاهده شد. با توجه به برآورد میانگین درجه ی غالبیت و نتایج تجزیه وتحلیل نگاره ای, عمل ژن در عملکرد دانه و ارتفاع بوته از نوع اثر افزایشی و در طول ساق گل, شمار دانه در بوته, طول سنبله و وزن هزاردانه ی فوق غالبیت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدی، حسن، و فتوکیان، محمدحسین. (1396). تجزیه وتحلیل نگاره ای عملکرد دانه و اجزای آن در برخی رقم های گندم نان به روش دی آلل-روش هیمن. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(4 )، 913-922. SID. https://sid.ir/paper/153707/fa

    Vancouver: کپی

    عبدی حسن، فتوکیان محمدحسین. تجزیه وتحلیل نگاره ای عملکرد دانه و اجزای آن در برخی رقم های گندم نان به روش دی آلل-روش هیمن. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):913-922. Available from: https://sid.ir/paper/153707/fa

    IEEE: کپی

    حسن عبدی، و محمدحسین فتوکیان، “تجزیه وتحلیل نگاره ای عملکرد دانه و اجزای آن در برخی رقم های گندم نان به روش دی آلل-روش هیمن،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 913–922، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button