مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

911
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی واکنش جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) به دما با آنالیز ترمال تایم و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از توابع رگرسیونی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 961 | صفحه پایان 971

چکیده

 این تحقیق به منظور کمی سازی واکنش سرعت جوانه زنی و درصد جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) نسبت به دماهای مختلف انجام گرفت. بدین منظور, جوانه زنی این گیاه تحت تأثیر تیمارهای دمایی (5, 10, 15, 20, 25, 30 و 35 درجه سانتی گراد) در آزمایشگاه تحقیقات بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در سال 1394 بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما از 5 به 30 درجه سانتی گراد, سرعت جوانه زنی و درصد جوانهزنی افزایش و پس از آن کاهش یافت. با برازش چهار مدل رگرسونی غیر خطی شامل دوتکه ای, دندان مانند, بتا و بتای تغییر یافته, مدل های دندان مانند و بتای تغییر یافته به عنوان مدل برتر انتخاب که با استفاده از مدل دندان مانند دماهای پایه, مطلوب تحتانی و مطلوب فوقانی و سقف به ترتیب 3/0, 99/24, 33, 89/35 درجه سانتی گراد و با استفاده از مدل بتا دماهای پایه, مطلوب و سقف به ترتیب 2/0, 87/26 و 51/35 برآورد شد. برای پیش بینی زمان جوانه زنی در دماهای ثابت مختلف از مدل زمان-دمایی استفاده گردید که ضریب ثابت ترمال تایم برابر 43/3191 درجه سانتیگراد بر ساعت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری، مهتاب، مامدی، آرش، و حسینی، سیدمحمدباقر. (1396). بررسی واکنش جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) به دما با آنالیز ترمال تایم و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از توابع رگرسیونی مختلف. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(4 )، 961-971. SID. https://sid.ir/paper/153710/fa

    Vancouver: کپی

    نظری مهتاب، مامدی آرش، حسینی سیدمحمدباقر. بررسی واکنش جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) به دما با آنالیز ترمال تایم و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از توابع رگرسیونی مختلف. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(4 ):961-971. Available from: https://sid.ir/paper/153710/fa

    IEEE: کپی

    مهتاب نظری، آرش مامدی، و سیدمحمدباقر حسینی، “بررسی واکنش جوانه زنی بذر پیاز (Allium cepa) به دما با آنالیز ترمال تایم و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از توابع رگرسیونی مختلف،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 4 ، pp. 961–971، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button