مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی محتوای پروتئین دانه، عملکرد و صفات مهم زراعی برخی رقم های رشد محدود و نامحدود لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ) تحت تأثیر تاریخ های مختلف کاشت در تالش (گیلان)

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 231

چکیده

 به منظور ارزیابی کمیت و کیفیت عملکرد برخی رقم های رشد محدود و رشد نامحدود لوبیا در واکنش به تاریخ های مختلف کاشت, آزمایشی در بهار و تابستان سال 1393 به صورت کرت های خردشده (اسپلیت پلات) با طرح پایه ی بلوک-های کامل تصادفی در سه تکرار در منطقه ی تالش انجام شد. پنج تاریخ کاشت شامل 15 و25 اردیبهشت, 4 خرداد, 14 خرداد, 24 خرداد و شش رقم لوبیا شامل صدری (تیپ رونده), گلی (تیپ رونده), اختر (تیپ ایستاده), پاک (تیپ نیمه رونده) و درسا (تیپ رونده) به همراه رقم محلی پاچ باقلا (تیپ ایستاده) به عنوان شاهد به صورت تصادفی به ترتیب در کرت های اصلی و کرت های فرعی قرار گرفتند. رقم پاک بیشترین عملکرد دانه را در نخستین تاریخ کاشت (15 اردیبهشت) داشت, ولی تفاوت معنی داری بین عملکرد دانه ی رقم پاک و توده ی پاچ باقلا وجود نداشت. بالاترین شمار غلاف در بوته در تاریخ کاشت اوّل در رقم پاک به دست آمد. بیشترین عملکرد زیست توده به اثر متقابل رقم پاک و تاریخ کاشت پنجم (24 خرداد) اختصاص داشت. افزون بر این, میزان پروتئین دانه ی لوبیا در کشت های دیرهنگام افزایش یافت. به طوری که رابطه ی معکوس بین عملکرد دانه و محتوای پروتئین دانه ی لوبیا وجود داشت. در شرایط اقلیمی تالش, شاخص-های مهم افزایش عملکرد دانه در توده ی بومی و رقم های مورد بررسی لوبیا شامل شمار غلاف در بوته, شمار دانه در غلاف, وزن صد دانه و شاخص برداشت بود. به طورکلی, تاریخ کاشت اول (15 اردیبهشت) سبب افزایش عملکرد دانه به ترتیب در رقم پاک و توده ی بومی پاچ باقلا در شرایط اقلیمی منطقه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمالزهی، بهزاد، مصطفوی راد، معرفت، و انصاری، محمدحسین. (1396). ارزیابی محتوای پروتئین دانه, عملکرد و صفات مهم زراعی برخی رقم های رشد محدود و نامحدود لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ) تحت تأثیر تاریخ های مختلف کاشت در تالش (گیلان). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 48(1 )، 221-231. SID. https://sid.ir/paper/153740/fa

    Vancouver: کپی

    جمالزهی بهزاد، مصطفوی راد معرفت، انصاری محمدحسین. ارزیابی محتوای پروتئین دانه, عملکرد و صفات مهم زراعی برخی رقم های رشد محدود و نامحدود لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ) تحت تأثیر تاریخ های مختلف کاشت در تالش (گیلان). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1396؛48(1 ):221-231. Available from: https://sid.ir/paper/153740/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد جمالزهی، معرفت مصطفوی راد، و محمدحسین انصاری، “ارزیابی محتوای پروتئین دانه, عملکرد و صفات مهم زراعی برخی رقم های رشد محدود و نامحدود لوبیا (Phaseolus vulgaris L. ) تحت تأثیر تاریخ های مختلف کاشت در تالش (گیلان)،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 48، no. 1 ، pp. 221–231، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button