مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

558
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شرایط انبارداری بر شاخص های جوانه زنی و ضرایب حیات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 92

چکیده

 به منظور بررسی اثر دما, محتوی رطوبت بذر و زمان بر روی زوال بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )؛ همچنین کمی سازی این اثر و تعیین ضرایب حیات, آزمایشی به صورت فاکتوریل شامل دما در چهار سطح (5, 19, 33 و 47 درجه سانتی گراد), محتوی رطوبت بذر در سه سطح (5, 12 و 19 درصد) و زمان در شش سطح (یک, دو, سه, چهار, پنج و شش ماه) در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. بعد از هر بار نمونه گیری در پایان هر ماه انبارداری, آزمون جوانه زنی استاندارد و تست هدایت الکتریکی مواد نشت یافته از بذر انجام گرفت. اثر سه گانه دما, محتوی رطوبت و زمان بر روی شاخص های درصد جوانه زنی کل و سرعت جوانه زنی در سطح پنج درصد معنی دار بود. کمترین سطح زوال در دمای 5 درجه سانتی گراد با محتوی رطوبت 5 درصد بود که برای عدس بعد از یک ماه جوانه زنی از 98 به 92درصد و برای نخود از 99 به 98 درصد کاهش یافت. با گذشت زمان هدایت الکتریکی افزایش یافت و در دماهای بالا این افزایش بیشتر بود. V= Ki-p /10KE – CW log10 m – CH t – CQ t معادله قابلیت حیات بذر میباشد که در آنCH, KE, CW وCQ ضرایب ثابت معادله به ترتیب برای عدس2919/4, 4928/1, 0244/0و 00017/0و نخود 5067/8, 5238/4, 0486/0و00028/0 محاسبه گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معین زاده، اسما، توکل افشاری، رضا، مقدم، حسین، و باقی زاده، امین. (1397). بررسی اثر شرایط انبارداری بر شاخص های جوانه زنی و ضرایب حیات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum ). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(2 )، 81-92. SID. https://sid.ir/paper/153817/fa

    Vancouver: کپی

    معین زاده اسما، توکل افشاری رضا، مقدم حسین، باقی زاده امین. بررسی اثر شرایط انبارداری بر شاخص های جوانه زنی و ضرایب حیات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum ). مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(2 ):81-92. Available from: https://sid.ir/paper/153817/fa

    IEEE: کپی

    اسما معین زاده، رضا توکل افشاری، حسین مقدم، و امین باقی زاده، “بررسی اثر شرایط انبارداری بر شاخص های جوانه زنی و ضرایب حیات بذر عدس (Lens culinaris) و نخود (Cicer arientinum )،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 2 ، pp. 81–92، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153817/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button