Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

927
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE

صفحات

 صفحه شروع 207 | صفحه پایان 213

چکیده

 جهت تقویت ژرم پلاسم گندم نان, کوچک ترین ژن رمزکننده پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی بالا نوع y-type از ژنوم D بروش تولید گندم سینتتیک وارد گندم نان گردید. گندم تتراپلوئید رقم لنگدون جهت تلاقی با گندم دیپلوئید توشی انتخاب و پس از تلاقی بین آنها جنین های نارس حاصله از روش کشت بافت به محیط کشت غذایی باززایی B5  انتقال داده شد. گیاهان هاپلوئید (ABD) پس از تیمار با محلول کلشیسین بصورت هاپلوئید مضاعف شده (هگزاپلوئید سینتتیک) وارد پروژه تلاقی شدند. در این تحقیق هگزاپلوئید سینتتیک حاصله با گندم های نان ارقام بکستر و سان ویل تلاقی داده و گیاهان F1 حاصله جهت تولید لاین های دابل هاپلوئید مورد استفاده قرار گرفتند. لاین های دابل هاپلوئید حاصله در ادامه با استفاده از روش الکتروفورز SDS-PAGE انگشت نگاری و تعیین فنوتیپی شده و نتایج حاصله لاین های دابل هاپلوئید را به 17 گروه با ترکیب های متفاوتی از پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی بالا که دارای ژن های کد کننده ( (Dx2.1, Dy12.4)t (2.1+12.4و فاقد آن می باشند تقسیم نمود. لازم بذکر است که پروتئین های ذخیره ای با وزن مولکولی پایین نیز انگشت نگاری گردیده است. این تحقیق می تواند گام موثری در ارزیابی و تعیین خواص کیفی آرد گندم با در نظر گرفتن ترکیب های متفاوت پروتئین های ذخیره ای آرد گندم باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسنی، محمداسماعیل. (1388). تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(4)، 207-213. SID. https://sid.ir/paper/153829/fa

    Vancouver: کپی

    حسنی محمداسماعیل. تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(4):207-213. Available from: https://sid.ir/paper/153829/fa

    IEEE: کپی

    محمداسماعیل حسنی، “تقویت ژرم پلاسم گندم نان (.Triticum aestivum L) با استفاده از ژنوم D و بررسی تنوع آللی با روش SDS-PAGE،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 4، pp. 207–213، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/153829/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا