مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

944
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف تراکم بر سرعت و روند پر شدن دانه، عملکرد و اجزا عملکرد در ارقام لوبیا چیتی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 87

چکیده

 به منظور بررسی اثرات رقم و تراکم بوته بر سرعت و روند پر شدن دانه, عملکرد و اجزا عملکرد لوبیا چیتی یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1386 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی (تبریز) به اجرا در آمد. سه رقم خمین,G-14088  و 11816 (امیدبخش) در چهار تراکم 14, 20, 30 و 60 بوته در مترمربع در مزرعه کشت شدند. در این بررسی با استفاده از یک مدل خطی دو تکه ای, پارامترهای مربوط به پر شدن دانه ارزیابی گردید. چهار پارامتر سرعت پر شدن دانه, زمان رسیدگی وزنی, حداکثر وزن دانه و دوره موثر پر شدن دانه به طور معنی داری تحت تاثیر اثر متقابل رقم و تراکم قرار گرفتند, به طوری که بیش ترین مقادیر این چهار پارامتر از رقم خمین در کم ترین تراکم (14 بوته در مترمربع) به دست آمد. این پارامترها در ارقام خمین و G-14088 با افزایش تراکم بوته در واحد سطح, کاهش معنی داری یافتند. بین ارقام لوبیا و نیز بین تراکم های مختلف از نظر همه صفات مربوط به عملکرد و اجزا عملکرد اختلاف معنی داری وجود داشت اما اثر متقابل رقم و تراکم فقط در مورد صفات تعداد روز تا رسیدگی, تعداد نیام در بوته, وزن صد دانه, عملکرد دانه در هکتار و درصد پروتئین دانه معنی دار بود, به طوری که همه این صفات (به جز عملکرد دانه) با افزایش تراکم بوته در واحد سطح, کاهش یافتند اما زیادی تراکم و افزایش تعداد غلاف در مترمربع, همه آن ها را جبران نموده و در نهایت عملکرد دانه در هکتار که مهم ترین و تعیین کننده ترین پارامتر محسوب می شود با افزایش تراکم افزایش یافت و بیش ترین عملکرد دانه نیز از رقم خمین در تراکم 30 بوته در مترمربع به دست آمد. رقم خمین به دلیل برخورداری از بیش ترین سرعت پر شدن دانه, دوره موثر پر شدن دانه, حداکثر وزن دانه, تعداد دانه در بوته, وزن صددانه, شاخص برداشت و عملکرد دانه, مناسب ترین رقم در منطقه و تراکم 30 بوته در مترمربع به عنوان تراکم مطلوب شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پرویزی، سیمین، امیرنیا، رضا، برنوسی، ایرج، پاسبان اسلام، بهمن، حسن زاده قورت تپه، عبداله، و راعی، یعقوب. (1390). تاثیر سطوح مختلف تراکم بر سرعت و روند پر شدن دانه, عملکرد و اجزا عملکرد در ارقام لوبیا چیتی. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 18(1)، 69-87. SID. https://sid.ir/paper/155636/fa

    Vancouver: کپی

    پرویزی سیمین، امیرنیا رضا، برنوسی ایرج، پاسبان اسلام بهمن، حسن زاده قورت تپه عبداله، راعی یعقوب. تاثیر سطوح مختلف تراکم بر سرعت و روند پر شدن دانه, عملکرد و اجزا عملکرد در ارقام لوبیا چیتی. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1390؛18(1):69-87. Available from: https://sid.ir/paper/155636/fa

    IEEE: کپی

    سیمین پرویزی، رضا امیرنیا، ایرج برنوسی، بهمن پاسبان اسلام، عبداله حسن زاده قورت تپه، و یعقوب راعی، “تاثیر سطوح مختلف تراکم بر سرعت و روند پر شدن دانه, عملکرد و اجزا عملکرد در ارقام لوبیا چیتی،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 18، no. 1، pp. 69–87، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155636/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button