مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

999
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف شوری بر شاخص های رشد و جذب عناصر غذایی در شبدر ایرانی (.Trifolium resupinatum L) و گندم رقم چمران (Triticum aestivum L. Var Chamran)

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 44

چکیده

 تنش شوری یکی از مهم ترین عوامل محدودکننده رشد گیاه و تولیدات کشاورزی, بخصوص در مناطق خشک و نیمه خشک, محسوب می گردد. هدف مطالعه حاضر, بررسی اثر سطوح مختلف شوری شامل شاهد (0.5), 2.5, 5, 7.5 و 10 دسی زیمنس بر متر (با ترکیبی از نمک های کلرید سدیم, کلرید پتاسیم, کلرید کلسیم و کلرید منیزیم به ترتیب به نسبت وزنی 2:1:1:1) بر برخی شاخص های رشد (شامل ارتفاع گیاه, سطح برگ, قطر ساقه, وزن خشک اندام هوایی و ریشه و نسبت وزن خشک اندام هوایی به وزن خشک ریشه) و غلظت سدیم (Na+), فسفر (P), نیتروژن (N) و نسبت Na+/K+ در دو گیاه شبدر ایرانی و گندم رقم چمران بود. آزمایش با سه تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه ای به اجرا درآمد. نتایج بدست آمده نشان داد که کلیهی صفات رشد اندازه گیری شده در شبدر ایرانی و گندم در پاسخ به افزایش شوری کاهش معنی داری (P<0.001) نشان دادند. همچنین مشاهده شد که شوری اثر معنی دار بر درصد نیتروژن اندام هوایی شبدر (P<0.01), گندم (P<0.001) و درصد نیتروژن ریشه شبدر و گندم (P<0.01) دارد. همچنین شوری موجب افزایش معنی دار (P<0.001) غلظت سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در اندام هوایی گندم و شبدر گردید. اما موجب کاهش معنی دار (P<0.001) غلظت فسفر در اندام هوایی این دو گیاه شد. نتایج این مطالعه بیانگر آن است که گندم در مقایسه با شبدر ایرانی قادر است تجمع یون سدیم در بافت های خود را کنترل کرده و نسبت سدیم به پتاسیم را در حد پایین تری نگه دارد. علاوه بر این, میزان کاهش غلظت فسفر در مواجهه با تنش شوری در اندام هوایی گندم کمتر از شبدر ایرانی بود. در نتیجه, گندم تحمل بیشتری نیز نسبت به شوری از خود نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بویراحمدی، مژگان، رییسی، فائز، و محمدی، جهانگرد. (1390). اثر سطوح مختلف شوری بر شاخص های رشد و جذب عناصر غذایی در شبدر ایرانی (.Trifolium resupinatum L) و گندم رقم چمران (Triticum aestivum L. Var Chamran). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 18(4)، 25-44. SID. https://sid.ir/paper/155845/fa

    Vancouver: کپی

    بویراحمدی مژگان، رییسی فائز، محمدی جهانگرد. اثر سطوح مختلف شوری بر شاخص های رشد و جذب عناصر غذایی در شبدر ایرانی (.Trifolium resupinatum L) و گندم رقم چمران (Triticum aestivum L. Var Chamran). پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1390؛18(4):25-44. Available from: https://sid.ir/paper/155845/fa

    IEEE: کپی

    مژگان بویراحمدی، فائز رییسی، و جهانگرد محمدی، “اثر سطوح مختلف شوری بر شاخص های رشد و جذب عناصر غذایی در شبدر ایرانی (.Trifolium resupinatum L) و گندم رقم چمران (Triticum aestivum L. Var Chamran)،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 18، no. 4، pp. 25–44، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button