مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات جدایه های Dickeya zeae عامل لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت و ارزیابی مقاومت بعضی از هیبریدهای تجاری ذرت نسبت به آن ها

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 95

چکیده

 از مزارع ذرت استان های غرب کشور نمونه هایی با علایم پوسیدگی نرم در محل ساقه و رنگ پریدگی و کوتولگی جمع آوری شدند. با کشت این نمونه ها روی محیط کشت ائوزین متیلن بلو 20 جدایه باکتری به منظور انجام آزمون های شناسایی انتخاب و خالص گردید. بر اساس آزمون های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی تمام این جدایه ها به عنوان گونه Dickeya zeae تشخیص داده شدند. برای بررسی مقاومت هیبریدهای ذرت به باکتری لهیدگی ساقه, از دو روش تزریق سوسپانسیون به ساقه در گلخانه و روش ایجاد زخم برگ در آزمایشگاه استفاده شد. در روش تزریق به ساقه هیبریدهای سینگل کراس 647 و 704 با بیش ترین درصد لهیدگی ساقه در کلاس حساس و سینگل کراس 700 با مقاومت متوسط و هیبریدهای سینگل کراس 108 و 500 با کم ترین درصد لهیدگی ساقه به عنوان واریته های مقاوم طبقه بندی شدند. نتایج به دست آمده از روش زخم برگ همبستگی بالایی (0.93=r) با روش تزریق به ساقه داشتند. در این روش هیبریدهای سینگل کراس 704 و 647 به عنوان واریته های حساس و سینگل کراس 108 به عنوان واریته مقاوم معرفی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، اسماعیل، سلیمانی، محمدجواد، تقوی، سیدمحسن، و باقری، عزیز. (1389). بررسی خصوصیات جدایه های Dickeya zeae عامل لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت و ارزیابی مقاومت بعضی از هیبریدهای تجاری ذرت نسبت به آن ها. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 17(3)، 89-95. SID. https://sid.ir/paper/155902/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی اسماعیل، سلیمانی محمدجواد، تقوی سیدمحسن، باقری عزیز. بررسی خصوصیات جدایه های Dickeya zeae عامل لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت و ارزیابی مقاومت بعضی از هیبریدهای تجاری ذرت نسبت به آن ها. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1389؛17(3):89-95. Available from: https://sid.ir/paper/155902/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل محمودی، محمدجواد سلیمانی، سیدمحسن تقوی، و عزیز باقری، “بررسی خصوصیات جدایه های Dickeya zeae عامل لهیدگی باکتریایی ساقه ذرت و ارزیابی مقاومت بعضی از هیبریدهای تجاری ذرت نسبت به آن ها،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 17، no. 3، pp. 89–95، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/155902/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button