مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,644
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مهندسی ژنتیک نخود (.Cicer arietinum L) به منظور بهبود کیفی پروتئین دانه

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 پروتئین دانه بقولات از نظر اسید آمینه های سولفوردار نظیر متیونین و سیستئین کمبود داشته و بنابراین بهبود کیفیت پروتئین حبوبات یکی از اهداف اصلاحی موردنظر در این گیاهان است. به همین منظور در این بررسی از ژن گزارشگر gus جهت تعیین درصد تراریزش و بیان ژن, از ژن پروتئین دانه آفتابگردان (ssa) برای تولید پروتئین های غنی از سیستئین و متیونین و از ژن گزینشگر bar برای گزینش گیاهان تراریخته در گیاه نخود استفاده شد. تجزیه و تحلیل PCR به منظور تایید تراریزش گیاهان تراریخته بالقوه به دست آمده در گلخانه انجام شد. فعالیت gus نیز در طی پنج مرحله ارزیابی شد. بر اساس نتایج به دست آمده ژن گزینشگر bar برای حصول گیاهان تراریخته و درصد تراریزش بالا و با سرعت زیاد در گیاه نخود مطلوب است. نتایج تجزیه و تحلیل PCR نشان داد که 13 گیاه استقرار یافته در گلخانه حاوی ژن های gus, bar و ssa بوده اند ولی در برخی از آن ها ژن gus بیان نشده و یا بیان ضعیفی داشته است. درصد تراریزش در این آزمایش 4.3 درصد بود. یکی از علل پایین بودن آن مشکل ریشه زایی و استقرار شاخه ها در گلخانه می باشد که با جایگزینی روش پیوند زدن به جای روش ریشه زایی در محیط این ویترو می توان درصد تراریزش را نیز افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشتاقی، نسرین، باقری، عبدالرضا، جلالی جواران، مختار، و قره یاضی، بهزاد. (1391). مهندسی ژنتیک نخود (.Cicer arietinum L) به منظور بهبود کیفی پروتئین دانه. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، 19(1)، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/156001/fa

    Vancouver: کپی

    مشتاقی نسرین، باقری عبدالرضا، جلالی جواران مختار، قره یاضی بهزاد. مهندسی ژنتیک نخود (.Cicer arietinum L) به منظور بهبود کیفی پروتئین دانه. پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1391؛19(1):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/156001/fa

    IEEE: کپی

    نسرین مشتاقی، عبدالرضا باقری، مختار جلالی جواران، و بهزاد قره یاضی، “مهندسی ژنتیک نخود (.Cicer arietinum L) به منظور بهبود کیفی پروتئین دانه،” پژوهش های تولید گیاهی (علوم کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 19، no. 1، pp. 1–15، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156001/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button