مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

744
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی و تحلیل درصد رطوبت تعادل چوب با استفاده از متغیرهای مکانی در گستره ایران

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 75

چکیده

 سابقه و هدف: درصد رطوبت تعادل (EMC) یکی از شاخص های مهم در صنایع چوب می باشد که بررسی و تعیین آن در مکان های مختلف منجر به جلوگیری از کاهش کیفیت ناشی از عوامل هواشناسی بر میزان کیفیت فرآورده های چوبی می گردد. این مطالعه به منظور ارائه مدلی ریاضی از رابطه درصد رطوبت تعادل با متغیرهای زمین آماری (طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا) صورت گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه 93 ایستگاه سینوپتیک و اقلیم شناسی با طول دوره آماری 26 ساله (2010-1985) انتخاب و سپس معادله رگرسیونی یک و چند متغیره بین طول جغرافیایی, عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا (به عنوان متغیرهای مستقل) و درصد رطوبت تعادل (متغیر وابسته) برازش یافت. پراکنش ایستگاه های منتخب به طور مناسب صورت گرفت تا کل پهنه جغرافیایی و اقلیمی کشور را پوشش دهد. معیار ارزیابی معادلات استخراج شده ضریب تعیین (R2), جذر میانگین مربعات خطا ( RMSE) و خطای اریب میانگین (MBE) بودند. در مرحله اول معادلات بر اساس ضریب تعیین انتخاب شدند طوری که معادلات با ضریب تعیین بیشتر, بهترین معادلات در نظر گرفته شدند. سپس بین معادلات با ضریب تعیین بالاتر معادلاتی که خطای جذر میانگین مربعات کمتری داشتند انتخاب شدند. کم برآوردی یا بیش برآوردی نیز با آماره خطای اریب میانگین تعیین گردید که مقادیر مثبت و منفی به ترتیب نشانگر بیش برآوردی و کم برآوردی بودند.یافته ها: نتایج نشان داد که مناطق ساحلی و اقلیم سرد, درصد رطوبت تعادل بیشتری نسبت به مناطق و اقلیم های خشک و مرکزی ایران دارند. ماه های زمستان, ماه های اولیه بهار و ماه های پاییز منتهی به زمستان دارای رطوبت تعادل چوب بیشتری بودند. تحلیل با متغیرهای مکانی نشان داد استفاده از معادله دو متغیره عرض جغرافیایی- ارتفاع از سطح دریا نتایج بهتری نسبت به معادله های تک متغیره ارائه می دهد. تحلیل سه متغیره نیز نتایج دقیق تری نسبت به روش های تک متغیره و دو متغیره ارائه نمود. در ماه های گرم سال تنها در تحلیل سه متغیره نتایج خوبی به دست آمد.نتیجه گیری: به نظر می رسد راه حل مناسب جهت بررسی درصد رطوبت تعادل با متغیرهای مکانی, مطالعه در مقیاس منطقه ای, در نظر گرفتن شرایط اقلیمی, دوری و نزدیکی به منابع رطوبتی و در نهایت ارائه مدل منطقی برای اقلیم مختص آن منطقه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هلالی، جلیل، عدالت، حمیدرضا، و رسولی، داوود. (1395). مدل سازی و تحلیل درصد رطوبت تعادل چوب با استفاده از متغیرهای مکانی در گستره ایران. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، 23(1)، 63-75. SID. https://sid.ir/paper/156661/fa

    Vancouver: کپی

    هلالی جلیل، عدالت حمیدرضا، رسولی داوود. مدل سازی و تحلیل درصد رطوبت تعادل چوب با استفاده از متغیرهای مکانی در گستره ایران. پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل[Internet]. 1395؛23(1):63-75. Available from: https://sid.ir/paper/156661/fa

    IEEE: کپی

    جلیل هلالی، حمیدرضا عدالت، و داوود رسولی، “مدل سازی و تحلیل درصد رطوبت تعادل چوب با استفاده از متغیرهای مکانی در گستره ایران،” پژوهش های علوم و فناوری چوب و جنگل، vol. 23، no. 1، pp. 63–75، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/156661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button