مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برچسب نادرست بر روی بسته بندی های سوسیس یکی از مشکلات روز افزون و مهم در تقلب در فراوردههای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 113

چکیده

 زمینه مطالعه: تشخیص نوع گونه حیوانی گوشت و محصولات گوشتی جهت مبارزه با تخلفات و محافظت از حقوق مصرف کنندگان در ارتباط با موضوع سلامتی و باورهای مذهبی بسیار مهم است. روش تکثیر مکرر با استفاده از آغازگرهای اختصاصی هر گونه حیوانی به عنوان روش مناسب شناخته شده است. هدف: هدف از مقاله حاضر استفاده از این چنین روش جهت تشخیص برچسب نادرست به عنوان تقلب در سوسیس با روش multiplex PCR می باشد. روش کار: در این مطالعه 114 نمونه سوسیس که با برچسب های 40, 55 و 70 درصد گوشت از نوع گوشت قرمز نشان دار شده بودند و از 10 شرکت مختلف در سطح تهران, تهیه شدند. پس از استخراج DNA از سوسیس های استخراج شده با روش multiplex PCR تکثیر داده شدند. نتایج: نتایج نشان دادند که در 60 سوسیس (52. 6%) فقط DNA مربوط به مرغ قابل ردیابی بود. در 48 نمونه سوسیس (42. 1%) DNA از گاو و مرغ و در 6 نمونه (5. 3%) DNA مربوط به گاو قابل تشخیص بودند. استفاده از گوشت مرغ در سوسیس که با برچسب گوشت قرمر ارزه شده بود, به احتمال زیاد به علت قیمت ارزان تر این گوشت در مقایسه با گوشت قرمز می باشد که از این طریق بتوان به سود بالاتری رسید. نتیجه گیرى نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهند که جایگزینی گوشت گران توسط گوشت ارزانتر در فراورده های دامی بسیار به چشم می خورد, لذا کنترل بیشتر اورگان های نظارتی دولتی بسیار حائز اهمیت می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    القصاب، طارق، کامکار، ابوالفضل، شایان، پرویز، و خنجری، علی. (1397). برچسب نادرست بر روی بسته بندی های سوسیس یکی از مشکلات روز افزون و مهم در تقلب در فراوردههای غذایی. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، 13(1 )، 101-113. SID. https://sid.ir/paper/158039/fa

    Vancouver: کپی

    القصاب طارق، کامکار ابوالفضل، شایان پرویز، خنجری علی. برچسب نادرست بر روی بسته بندی های سوسیس یکی از مشکلات روز افزون و مهم در تقلب در فراوردههای غذایی. مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)[Internet]. 1397؛13(1 ):101-113. Available from: https://sid.ir/paper/158039/fa

    IEEE: کپی

    طارق القصاب، ابوالفضل کامکار، پرویز شایان، و علی خنجری، “برچسب نادرست بر روی بسته بندی های سوسیس یکی از مشکلات روز افزون و مهم در تقلب در فراوردههای غذایی،” مجله طب دامی ایران (مجله بین المللی تحقیقات دامپزشکی)، vol. 13، no. 1 ، pp. 101–113، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158039/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button