مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

936
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

673
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بهره وری کل عوامل تولید پیاز در ایران

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 171

چکیده

 اندازه گیری بهره وری تولید محصولات کشاورزی موضوعی است که در ماده 35 قانون افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی به آن تاکید شده است. در میان روش هایی گوناگون اندازه گیری بهره وری, روش تحلیل پوششی داده ها و شاخص مالم کوئیست از مقبولیت فراوانی برخوردار می‎باشند. در این پژوهش با استفاده از این روش ها, بهره وری کل عوامل تولید پیاز برای نه استان عمده تولیدکننده این محصول در طول سال های 1379 تا 1389 محاسبه شد. داده های مورد نیاز از آمارنامه های وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده و برای پردازش آن ها از نرم افزار Deap 2.1 استفاده شده است. نتایج بررسی نشان دادند که در طول سال های مورد مطالعه بهره وری کل عوامل تولید در زراعت پیاز کشور به مقدار 9.6 درصد کاهش یافته که دلیل آن نبود ارتقای فناوری بوده است. مقدار این کاهش در مناطق گوناگون یکسان نبوده و استان های آذربایجان شرقی (0.07), اصفهان (0.06), سیستان و بلوچستان (0.04) و فارس (0.06) کم تر و در جنوب استان کرمان (0.13), خراسان (0.1), خوزستان (0.12), زنجان (0.14) و هرمزگان (0.14) بیش تر بوده است. در میان استان های مورد مطالعه, پیاز کاران استان اصفهان بیش ترین بهبود در کارایی فنی را داشته و در مورد فناوری نیز پیاز کاران استان سیستان و بلوچستان کم ترین کاهش را تجربه کرده اند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با آن که تولید پیاز در کشور افزایش یافته, ولی بهره وری نقشی در این افزایش نداشته است و حتی در طول سال های مورد مطالعه پسرفت بهره وری نیز مشاهده می شود. بر اساس یافته های پژوهش توسعه و معرفی روش های نوین و استفاده از تجربیات مناطق موفق می تواند به عنوان راه کاری برای بهبود بهره وری و کاهش اتکا به منابع در تولید پیاز کشور مطرح باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهنوازی، علی. (1396). بررسی بهره وری کل عوامل تولید پیاز در ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 9(4 (پیاپی 36) )، 153-171. SID. https://sid.ir/paper/158717/fa

    Vancouver: کپی

    شهنوازی علی. بررسی بهره وری کل عوامل تولید پیاز در ایران. تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1396؛9(4 (پیاپی 36) ):153-171. Available from: https://sid.ir/paper/158717/fa

    IEEE: کپی

    علی شهنوازی، “بررسی بهره وری کل عوامل تولید پیاز در ایران،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36) ، pp. 153–171، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158717/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button