مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

961
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آثار اصلاح یارانه غذا بر تولید و سهم عوامل تولید در ایران: کاربرد مدل تعادل عمومی قابل محاسبه

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 98

چکیده

 پرداخت یارانه ها یکی از سیاست های حمایتی دولت از بخش های اجتماعی و اقتصادی می باشد و یکی از اهداف اجتماعی برقراری یارانه, حمایت از اقشار محروم, کاهش فاصله طبقاتی و افزایش رفاه عمومی است. بخش اصلی یارانه غذا در ایران به صورت همگانی بوده و باعث افزایش هزینه های دولت شده است. در این مطالعه, آثار اصلاح یارانه غذا در حالت های گوناگون بر تولید و سهم عوامل با بکارگیری مدل تعادل عمومی قابل محاسبه بر پایه ماتریس حسابداری اجتماعی سال 1380 مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج بررسی نشان داد به استثنای سیاست پرداخت نقدی که باعث افزایش تولید کالاهای غیرکشاورزی می شود, سایر سیاست ها منجر به کاهش تولید همه کالاهای مورد بررسی می شود. تمامی سیاست ها درآمد نیروی کار را کاهش داده که این مساله ناشی از کاهش تولید در بخش های گوناگون و در نتیجه کاهش تقاضای نیروی کار می باشد, اما در مورد سرمایه, سیاست های حذف و هدفمندی کالایی یارانه غذا در ایران درآمد سرمایه را کاهش داده و سیاست های پرداخت نقدی یارانه غذا به شکل هدفمند و غیر هدفمند منجر به افزایش درآمد این عامل تولید می شود. لذا, سیاست های هدفمندی یارانه غذا به دلیل این که کم ترین پیامد منفی بر تولید را داشته و از سوی دیگر, باعث حمایت از اقشار نیازمند جامعه و کاهش مخارج دولت می گردد, پیشنهاد شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، آیت اله، نجفی، بهاالدین، و اسماعیلی، عبدالکریم. (1389). آثار اصلاح یارانه غذا بر تولید و سهم عوامل تولید در ایران: کاربرد مدل تعادل عمومی قابل محاسبه. تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 2(4)، 77-98. SID. https://sid.ir/paper/158860/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی آیت اله، نجفی بهاالدین، اسماعیلی عبدالکریم. آثار اصلاح یارانه غذا بر تولید و سهم عوامل تولید در ایران: کاربرد مدل تعادل عمومی قابل محاسبه. تحقیقات اقتصاد کشاورزی[Internet]. 1389؛2(4):77-98. Available from: https://sid.ir/paper/158860/fa

    IEEE: کپی

    آیت اله کرمی، بهاالدین نجفی، و عبدالکریم اسماعیلی، “آثار اصلاح یارانه غذا بر تولید و سهم عوامل تولید در ایران: کاربرد مدل تعادل عمومی قابل محاسبه،” تحقیقات اقتصاد کشاورزی، vol. 2، no. 4، pp. 77–98، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/158860/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button