Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

966
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

623
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روش های مختلف کوددهی بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی

صفحات

 صفحه شروع 237 | صفحه پایان 248

چکیده

 کوددهی یکی از فاکتورهای اصلی مؤثر بر عملکرد و کیفیت میوه ی درخت کیوی است. اطلاعات کمی در مورد اثر روش های کوددهی بر ویژگی های کمی و کیفی میوه کیوی وجود دارد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف مقایسه روش های مختلف کوددهی شامل پخش سطحی (شاهد), چالکود و کودآبیاری به تنهایی یا در ترکیب با محلول پاشی بر عملکرد, برخی ویژگی های کیفی و غلظت عناصر غذایی در میوه ی کیوی در باغ کیوی از موسسه تحقیقات مرکبات کشور-رامسر اجرا شد. نتایج نشان داد اثر روش کوددهی بر عملکرد و وزن تک میوه معنادار بوده و بیشترین مقدار این ویژگی ها در روش کوددهی کودآبیاری+محلول پاشی مشاهده گردید. علاوه براین, با کاربرد محلول پاشی در همه تیمارهای مورد مطالعه مقدار عملکرد هر درخت به طور متوسط افزایش 157 درصدی نشان داد. مقدار سفتی و مواد جامد محلول با کابرد محلول پاشی در همه تیمارهای کوددهی با استثنا پخش سطحی به ترتیب کاهش و افزایش نشان دادند. نتایج بررسی غلظت عناصر معدنی در بافت میوه کیوی نشان داد که اثر روش کوددهی و نیز اثر محلول پاشی بر غلظت پتاسیم, کلسیم و نیتروژن در میوه کیوی معنادار بود. علاوه براین, صرف نظر از روش کوددهی, غلظت عناصر غذایی در میوه کیوی به ترتیب پتاسیم > نیتروژن > کلسیم کاهش یافت. هم چنین, نتایج همبستگی نشان داد که مقدار سفتی میوه کیوی در زمان برداشت همبستگی معناداری با کلسیم و همبستگی منفی معناداری با نسبت های پتاسیم به کلسیم, نیتروژن به کلسیم و (پتاسیم+نیتروژن) به کلسیم داشت. مازادبراین, مقدار مواد جامد محلول در میوه ی کیوی همبستگی معناداری با نیتروژن و پتاسیم داشت. به-طورکلی با توجه به مجهز بودن تمام باغ های کیوی شمال کشور به سیستم آبیاری تحت فشار, روش کوددهی کودآبیاری+محلول پاشی می تواند در زمان و هزینه ها صرفه جویی کرده و نیز منجر به افزایش عملکرد و بهبود ویژگی های کیفی میوه در زمان برداشت گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، بیژن، رییسی، طاهره، و شاهنظری، سمیه. (1395). اثر روش های مختلف کوددهی بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 30(3 الف )، 237-248. SID. https://sid.ir/paper/159028/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی بیژن، رییسی طاهره، شاهنظری سمیه. اثر روش های مختلف کوددهی بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1395؛30(3 الف ):237-248. Available from: https://sid.ir/paper/159028/fa

    IEEE: کپی

    بیژن مرادی، طاهره رییسی، و سمیه شاهنظری، “اثر روش های مختلف کوددهی بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 30، no. 3 الف ، pp. 237–248، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159028/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا