مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

752
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

چکیده

 هم اکنون یکی از راه های افزایش سفتی بافت میوه, مصرف کلسیم روی میوه های کیوی پیش از برداشت است. چگونگی برداشت, ترابری و نگهداری کیوی در ایران مناسب نیست و ضایعات حاصله در اثر کاربرد روش های سنتی و بی دقتی در امر برداشت تا عرضه به مصرف کننده بسیار زیاد است. لذا این پژوهش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف هرس تابستانه و کلرید کلسیم بر ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی رقم هایوارد انجام شد. آزمایش در قالب فاکتوریل بر پایه ی طرح بلوک کامل تصادفی با دو عامل, هرس تابستانه در سطوح (0, 2, 4 و 8 باقی گذاشتن برگ از انتهای آخرین میوه) و کلرید کلسیم با غلظت های (صفر و 5 /1 درصد) و درمجموع با 8 تیمار به اجرا درآمد. پس از تیمار, ویژگی های کیفی و کمی میوه های برداشت شده شامل مواد جامد محلول (TSS), اسیدیته ی قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA), سفتی بافت میوه, وزن, طول, قطر, حجم و میزان کلسیم میوه ارزیابی شد. نتایج تجزیه ی واریانس داده ها نشان داد که تأثیر متقابل و جداگانه هرس تابستانه و کلرید کلسیم بر مواد جامد محلول (TSS), سفتی, وزن و کلسیم بافت میوه معنی دار شد. مقایسه ی میانگین نشان داد که بالاترین میزان کلسیم بافت میوه (93/1 درصد) و بالاترین میزان سفتی (73/11) در تیمار اثر متقابل هرس سبک و کلرید کلسیم 5/1 درصد است. بنابراین استفاده ی توأم از هرس تابستانه و کلرید کلسیم سبب مقاومت بیشتر میوه به آسیب های مکانیکی حین برداشت و جابجایی و ترابری آن خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، زینب، صادقی، حسین، و محمودی، مجتبی. (1395). تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 47(1 )، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/148230/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی زینب، صادقی حسین، محمودی مجتبی. تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward). مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1395؛47(1 ):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/148230/fa

    IEEE: کپی

    زینب محسنی، حسین صادقی، و مجتبی محمودی، “تأثیر هرس تابستانه و محلول پاشی کلرید کلسیم بر برخی ویژگی های کمی و کیفی میوه ی کیوی (Actinidia deliciosa cv. Hayward)،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 47، no. 1 ، pp. 71–79، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/148230/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button