Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,132
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

689
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر کارایی همزیستی سینوریزوبیوم ملیلوتی با ارقام مختلف یونجه

صفحات

 صفحه شروع 253 | صفحه پایان 263

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر شوری بر جذب برخی عناصر غذایی و همزیستی سینوریزوبیوم ملیلوتی با سه رقم یونجه (Medicago sativa) به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد تا اثرات شوری های مختلف نمک های کلرید سدیم, کلرید منیزیم و کلرید کلسیم (0, 6 و 12 دسی زیمنس بر متر) بر شاخص های رشد و جذب برخی عناصر غذایی سه رقم یونجه (همدانی, قره یونجه و قارقالوق) در سه سطح تلقیح (بدون باکتری, باکتری مقاوم به شوری و باکتری حساس به شوری) مورد تحقیق قرار گیرد. سطوح باکتری پس از جداسازی و خالص سازی باکتری های همزیست یونجه از مزارع زیرکشت ارقام یونجه در استان تهران دو جدایه مقاوم و حساس به شوری که جزء باکتری های خیلی موثر از لحاظ همزیستی بودند, انتخاب شد. تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده نشان داد که با افزایش شوری, وزن خشک ریشه و اندام هوایی, تعداد گره های فعال, غلظت نیتروژن, فسفر, پتاسیم به طور معنی داری (در سطح 1%) کاهش یافت درحالی که مقدار سدیم گیاه افزایش معنی دار (در سطح 1%) را نشان داد. تلقیح با باکتری سینوریزوبیوم ملیلوتی مقاوم به شوری باعث افزایش معنی دار وزن خشک ریشه و اندام هوایی, تعداد گره های فعال, غلظت نیتروژن, پتاسیم, فسفر و کاهش معنی دار سدیم در گیاه یونجه شد. بین ارقام مختلف از لحاظ عملکرد و سایر شاخص ها در شرایط شور تفاوت معنی داری وجود نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فضایلی، عاطفه، بشارتی، حسین، و پیرولی بیرانوند، نجات. (1389). تاثیر شوری بر کارایی همزیستی سینوریزوبیوم ملیلوتی با ارقام مختلف یونجه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 24(3 (ویژه شوری))، 253-263. SID. https://sid.ir/paper/159087/fa

    Vancouver: کپی

    فضایلی عاطفه، بشارتی حسین، پیرولی بیرانوند نجات. تاثیر شوری بر کارایی همزیستی سینوریزوبیوم ملیلوتی با ارقام مختلف یونجه. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1389؛24(3 (ویژه شوری)):253-263. Available from: https://sid.ir/paper/159087/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه فضایلی، حسین بشارتی، و نجات پیرولی بیرانوند، “تاثیر شوری بر کارایی همزیستی سینوریزوبیوم ملیلوتی با ارقام مختلف یونجه،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 24، no. 3 (ویژه شوری)، pp. 253–263، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/159087/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا